Pîrvulescu s-a întors mai repede din Antalya decât echipa – Pandurii solicită licența UEFA

1209

Pandurii a prins gustul competițiilor europene și după un sezon în care a fost una dintre revelațiile din Europa League, cel puțin în fazele preliminare, acum vrea să fie pregătită din punct de vedere organizatoric pentru noi experiențe de acest gen.

Președintele Pandurilor a decis să lase echipa să se descurce fără el la ultimul joc amical din Antalya pentru a putea trece la rezolvarea problemelor stringente ale clubului. Astfel, Eugen Pîrvulescu a început de joi munca birocratică legată de legitimări sau de obţinerea licențelor pentru sezonul viitor: „Am revenit mai devreme în țară pentru a rezolva diverse probleme la Liga Profesionistă de Fotbal, la Federația Română de Fotbal. Se apropie licențierea și este foarte important ca Pandurii să obțină licența pentru sezonul 2014-2015. Probleme sunt, dar nu majore. E bine să preîntâmpinăm orice problemă și să nu avem emoții în momentul în care depunem dosarul”, a declarat președintele gorjenilor. Acesta a menționat că va înainta nu doar dosarul pentru licențierea echipei pentru participarea în Liga 1, ci și pentru acceptarea Pandurilor în cupele europene, dacă va fi cazul: „Noi vom depune dosarul și pentru licența UEFA, sperăm să fie totul OK. Ar fi păcat să obținem calificarea în competițiile europene și să nu obținem licența. Vă dați seama ce ar fi? Nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna…”, a mai declarat Pîrvulescu.

Tot pe drumul Clujului
Până când Pandurii va avea o arenă capabilă să găzduiască meciuri de grupe, dar și un oraș care să ofere toate condițiile cerute în dosarul de licențiere UEFA, echipa gorjeană va trebui să plece din nou în pribegie dacă va termina actualul sezon pe o poziție care să o ducă în Europa League.
Chiar dacă spune că în calcul intră și Bucureștiul, toate drumurile pandurilor par a duce la Cluj Napoca, acolo unde echipa gorjeană a jucat și în actuala stagiune europeană, cu excepția primului joc, cel cu Levadia Tallin, meci disputat la Târgu Jiu: „Există varianta Cluj, există varianta București, dar eu zic că ne-am simțit foarte bine la Cluj, publicul din Cluj a fost alături de echipa noastră, dar să dea Domnul să ajungem noi în cupele europene și decizia o vom lua în Consiliul de Administrație, cu membrii AGA, nu o ia singur Pîrvulescu”, a precizat președintele Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Posibil spectator în Ghencea
Problemele îl rețin pe Pîrvulescu în Capitală, iar prezența sa în București îi dă ocazia președintelui Pandurilor să fie martor la primul meci oficial al lui 2014, meciul în care campioana României, Steaua, primește în Ghencea vizita celor de la Concordia.
„Rămân în București și e posibil să merg și la meciul din Ghencea. Începe campionatul, am înțeles că terenul va fi bun și sper ca și săptămâna viitoare, când vom începe noi campionatul să avem un teren bun acolo să începem să adunăm punctele suficiente pentru a ne clasa pe un loc european”, spune Eugen Pîrvulescu, oficialul gorjean având astfel posibilitatea nu doar de a vedea la lucru două adversare din Liga 1, ci și pe fiul său, Paul Pîrvulescu, dacă antrenorul și nașul său, Laurențiu Reghecampf, va decide să-l folosească.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here