Pîrvulescu a primit preşedinţia FNME la pachet cu Condescu

316

Dumitru Pîrvulescu a fost uns, ieri, la Băile Olăneşti preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME), în cadrul unui congres în care Marin Condescu a primit şi el o funcţie, cea de preşedinte de onoare al FNME. Practic, Pîrvulescu l-a învins aici, la voturi, pe contracadidatul său din Valea Jiului, deşi ambii au fost “bătuţi” însă de către Condescu, ales în unanimitate şi cu onoare lider peste cei doi. Imaginea fostului FNME nu s-a schimbat, din păcate, mai deloc, construcţia sindicală piramidală avându-l astfel în vârf tot pe Mărin.

Cincisprezece voturi au făcut diferenţa, ieri, la Olăneşti la Congresul FNME, în cadrul căruia s-a ales noua conducere a federaţiei, în fapt mandatul lui Condescu fiind cedat câştigătorului Dumitru Pîrvulescu doar teoretic. Pîrvulescu a obţinut 92 de voturi, iar Petre Nica 77, lucru care a impus ca primul să devină preşedinte al FNME, iar al doilea prim-vicepreşedinte. Marin Condescu a primit însă funcţia de preşedinte de onoare, fapt care îi dă posibilitatea să conducă încă FNME, chiar dacă ar fi fost normal să cedeze cârma Federaţiei după 20 de ani.
Dumitru Pîrvulescu are însă timp să demonstreze că nu se lasă ghidonat de Condescu, dar şi că poate aduce un plus de noutate felul în care s-a realizat aici activitatea sindicală, FNME fiind scindat, o parte a liderilor dându-se de partea administraţiei.
Reamintim că deplasarea, cazarea şi diurna a aproape 100 de sindicalişti la al şaptelea congres al FNME a fost achitată de CEO.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here