Pintilii, aproape de Pandurii

248

Pandurii este în pol-position pentru semnătura lui Mihai Pintilii, jucător care a mai evoluat la echipa gorjeană înainte de a ajunge la Steaua, care l-a vândut mai apoi la Al Hilal, în Arabia Saudită.

Mihai Pintilii se află într-o situaţie delicată la clubul arab, a acceptat să facă loc pe lista celor de la Al Hilal pentru atacantul Samaras şi acum este aproape de a semna cu Pandurii pentru următoarele trei luni. Mijlocaşul defensiv devenit internaţional român de pe vremea când îmbrăca tricoul echipei gorjene nu duce lipsă de oferte. La un moment dat s-a vorbit despre Steaua, pentru o seară s-a zvonit că ar fi fost deja acontat de Rapid, însă cel mai aproape este de Pandurii, după cum mărturiseşte şi Eugen Pîrvulescu: “Este adevărat, am purtat o discuție cu el chiar după meciul naționalei. Și având în vedere situația lui, normal că am deschis și subiectul unei viitoare colaborări. Nici nu a stat prea mult pe gânduri și a fost încântat de propunere, iar dacă impresarul va reuși să pună toate lucrurile la punct cu oficialii de la Al Hilal, atunci o să joace din nou la Pandurii. S-a simțit foarte bine la Târgu Jiu și știe cât este de iubit și de oamenii de acolo. Pentru el varianta Steaua a picat pentru că clubul din Ghencea îl vroiau pe termen mai lung, nu doar pentru 3 luni. Anamaria Prodan este deja în Arabia Saudită și face eforturi pentru a-l aduce la Târgu Jiu și de aceea țin să îi mulțumesc personal. Sper să reușească, ne-ar prinde foarte bine. Deci în acest moment, Pintilii nu este încă 100% oficial la Pandurii, dar sunt șanse mari să vină la noi. Abia aștept să dea cu pixul!”, a declarat preşedintele Pandurilor.

Liber pentru Predescu
În condiţiile în care Pandurii îl va avea la mijloc pe Eric şi foarte probabil şi pe Pintilii, misiunea lui Cornel Predescu de a prinde un loc în echipa gorjeană era destul de dificilă. Având în vedere şi faptul că jucătorul se află în ultimele şase luni de contract şi clubul gorjean nu dorea să prelungească înţelegerea cu mijlocaşul venit de la Gloria Bistriţa, Cornel Predescu şi Pandurii au ajuns la o înţelegere amiabilă cu privire la rezilierea contractului. Predescu a venit la Pandurii în urmă cu două sezoane, împreună cu Paul Anton, însă cariera sa a fost întreruptă de dese probleme medicale ce nu l-au lăsat să evolueze prea mult în tricoul gorjenilor. Astfel, Predescu a jucat doar în 20 de meciuri în toate competiţiile pentru grojeni, partide în care a înscris de două ori şi a oferit alte două pase de gol.

Între retrogradare şi… Europa
Fotbalul românesc oferă situaţii inedite, greu de imaginat pentru campionatele puternice din Europa. În acest moment, Pandurii se află foarte aproape de zona retrogradării şi, în mod firesc, primul gând trebuie să li se îndrepte oficialilor gorjeni la modul cum echipa trebuie să evite eşalonul secund, însă cu puţin noroc foarte repede s-ar putea schimba obiectivul. Intrate în insolvenţă, mai multe cluburi din Liga 1 nu vor putea participa în cupele europene, printre ele fiind şi grupări aflate acum în fruntea clasamentului precum Petrolul şi CFR Cluj, ultima fiind deja depunctată pentru datoriile avute faţă de jucători, fapt care i-a condus, până la recurs, pe ultimul loc. Probleme de acest gen au şi Dinamo, FC Braşov şi Universitatea Cluj, alte echipe aflate acum în faţa Pandurilor în clasament, iar CS U Craiova nu are suficienţi ani de existenţă pentru a putea fi primită în cupele europene. Cum nici Cupa României nu poate să trimită în Europa altă echipă decât Steaua, Pandurii ar putea intra în luptă pentru un loc de Europa League. Astra, ASA Târgu Mureş, FC Botoşani şi Viitorul sunt echipele care mai pot emite pretenţii europene, iar Pandurii, cu un start de retur bun, ar putea intra şi ea în lupta pentru unul din cele trei locuri pentru Europa League.

Nu se bucură, dar nici nu se dau la o parte
Eric de Oliveira, şi el proaspăt revenit la Pandurii după un periplu în fotbalul arab întrerupt de o accidentare, priveşte cu tristeţe spre ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc. “E greu de vorbit, nu suntem fericiţi chiar dacă această situaţie ne avantajează cu punctele şi clasamentul. Noi trebuie să ne punem şi în locul lor. Toată munca unor băieţi fără nicio vină, care au muncit, care s-au antrenat pentru campionat, iar acum s-a întâmplat ce s-a întâmplat… Nu e o fericire. Suntem colegi, suntem profesionişti toţi şi nu ne putem bucura de o astfel de situaţie”, a declarat Eric de Oliveira referindu-se la situaţia cluburilor intrate în insolvenţă. În acelaşi timp, fostul golgheter al Pandurilor spune că echipa gorjeană trebuie să-şi joace cartea sa până la final: “Noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să facem ce ne cere antrenorul, să urcăm în clasament şi după aia vedem ce decide federaţia. Nu ne bucurăm pentru ce li se întâmplă celorlalţi, dar fotbalul e o viaţă pentru toţi, ea continuă. Uneori se întâmplă în ea lucruri rele, dar mâine se poate întâmpla ceva mai bun. Aşa că dacă avem ocazia să ieşim din situaţia în care suntem , trebuie să dăm tot ce avem mai bun pentru a avea o şansă. Ştiu cât de greu ar fi să câştigăm toate meciurile, e aproape imposibil, dar până să ai un procent de şansă trebuie să lupţi! Noi trebuie să jucăm cum vrea antrenorul, să urcăm în clasament şi să aşteptăm la sfârşit să vedem ce se întâmplă în campionat”, a mai spus Eric.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here