Pinţea (CE Oltenia): Va ploua cu bani în sectorul energetic

1486

România va putea accesa sume uriaşe de bani pentru energie în următorii ani, susține Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Problema este că multe companii nu ştiu să implementeze proiecte, mai spune oficialul CE Oltenia.
„În următorii ani va ploua cu bani în sectorul energetic din România. De când sunt eu în sector, am văzut multe strategii care au rămas prăfuite pe raft, pentru că nu au avut finanţare”, a spus Pințea. Aceasta a participat joi la o dezbatere online pe tema tranziţiei energetice, organizată de compania de consultanţă PwC.
„E foarte bine că plouă cu bani, dar ar trebui să o luăm ca pe o ameninţare, dacă nu avem o coerenţă în a implementa aceste proiecte. Trebuie să spunem adevărul: multe companii nu ştiu să implementeze proiecte, iar aici avem un caz nefericit, ştie toată lumea, la Iernut, care arată: unu – dacă nu ai resurse şi o planificare bună a proiectelor de investiţii, degeaba ai bani, şi doi – lipsa resurselor, atât cele calificate, care să te asiste, cum este un owner’s engineer, care a lipsit de la Iernut, dar în acelaşi timp şi resursa umană de-a lungul proiectului, de la project management, unde avem deficit în ţară, la constructori. Gândiţi-vă că vom avea zeci, sute de proiecte care se construiesc în acelaşi timp, iar la Iernut au avut problema asta şi era o singură centrală”, a punctat Pințea.
CE Oltenia şi-a propus realizarea unor centrale noi. „CE Oltenia şi-a propus realizarea unor centrale noi, 2.000 de MW noi pe gaze şi fotovoltaice şi deja am organizat consultări de piaţă pentru owner’s engineer. Să nu ne imaginăm că toate aceste proiecte se vor face doar pentru că există finanţare”, a precizat Lăcrămioara Diaconu-Pinţea.
I.I.

2 COMENTARII

  1. Mai sigur se poate spune că o să plouă cu grindină mare cât ouăle de elefant. Că o să se aleagă praful de județul Gorj , o să plece mai toți către alte meleaguri . După închiderea mineritului o să fie jale mare. Banii de la UE , dacă vor veni , o să-i șmenuiască Ong-iștii cu firmele de apartament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here