Piloţii vor mai mult de la Rânca, dar cine să investească?

323

Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2017 şi-a consumat un nou episod, la sfârşitul săptămânii trecute, la Rânca. “Cupa Gorjului” a fost adjudecată de pilotul Andrei Dumitrescu, la bordul unui monopost Tatuus. Cu un timp de 02:37.523, învingătorul i-a depăşit pe campionul Bulgariei, Lyuben Kamenov şi pe câştigătorul de anul trecut, timişoreanul Bogdan Cuzma. Andrei Şerban a câştigat clasa “Două roți motrice” (F2), la bordul unei Skode Fabia de clasa H2, urmat de Gabriel Ene şi de Claudiu Ciucă, în timp ce Armando Battocchi se poate lăuda cu primul loc la categoria GT (Ferrari 458 Challenge), peste Emil Ghinea şi Emil Nestor. Cosmin Bălan a urcat pe prima poziţie la categoria “Debutanţi” cu un Renault Twingo de clasa N1, urmat de Vanessa Cadar şi de Răzvan Frunză, în timp ce la clasa “Diesel”, Bogdan Samoilă a încheiat cursa pe prima treaptă a podiumului, urmat de Adrian Măduță şi de Alin Troancă. Faţă de anul trecut, vedeta TV Dani Oţil (Renault Clio RS) a reuşit să termine cu bine cursa, bifând locul 34, în timp ce primarul de la Runcu, Adrian Cîmpeanu (Mitsubishi Lancer EVO VIII), s-a clasat pe locul 22. Din nefericire, nu toţi piloţii au reuşit să plece nevătămaţi de la Rânca. Doi concurenţi au ajuns la spital, după ce au ieşit în afara părții carosabile. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au intervenit la faţa locului pentru a-i scoate din autoturisme. Piloţii au ajuns la spital, iar unul dintre ei a avut nevoie chiar de o intervenţie chirurgicală la coloană. Cursa s-a desfăşurat pe o distanţă de 5 kilometri, iar la concursuri au participat 75 de piloţi.
Traseul de la Rânca este unul foarte apreciat de specialiştii în fenomen, iar potenţialul său este unul mult mai mare. Din nefericire, nu are cine să-l valorifice! Concurenţii au avut mai mereu cuvinte de laudă când au venit în Gorj, dar organizatorii fac eforturi mari să ţină această etapă.
“Piloţii sunt foarte încântaţi de acest traseu, în fiecare an ne-au declarat asta şi au cerut să facem o parcare asfaltată pentru a-i scoate din partea carosabilă şi pentru a-şi ţine maşinile în nişte condiţii mult mai bune. Ni s-a solicitat să declarăm această etapă una europeană, din păcate, costurile sunt destul de mari, iar implicările cam lipsesc. E primul an în care avem 75 de piloţi la start, până acum am avut în jur de 50”, a precizat unul dintre organizatorii evenimentului, şeful de securitate al traseului, Cristian Tudor. “E un traseu destul de tehnic, are nişte porţiuni de viteză destul de mari, iar asta duce la un adevărat spectacol”, a declarat pilotul Bogdan Cuzma. “Traseul ne pune dificultăţi din cauza pantei abrupte şi a virajelor foarte dificile”, a spus un alt concurent, Paul Andronic.
Întrecerea a fost organizată de către Clubul Autocorex cu aportul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi al Ministerului Tineretului şi Sportului. Primăria Novaci, Primăria Baia de Fier, Consiliul Judeţean şi Prefectura Gorj, alături de sponsori, s-au implicat ca ediţia din acest an să aibă loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here