Piedone ajută sinistraţii din Gorj

443

O campanie umanitară, intitulată “Din suflet, pentru suflet, ajută-ţi semenii’”, care vine în sprijinul sinistraţilor din judeţele afectate de inundaţii, a fost demarată, începând de luni, la iniţiativa primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. În Bucureşti în sectorul condus de primarul Piedone s-au organizat mai multe puncte de colectare a ajutoarelor care o dată adunate se vor îndrepta şi spre gorjenii a căror locuinţe au fost afectate de inundaţiile de săptămâna trecută.

piedone21“Ca urmare a situaţiei dificile cu care se confruntă locuitorii din judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Olt, Argeş, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Giurgiu, Vâlcea şi Prahova, deja afectate de inundaţii şi aflate în continuare sub incidenţa codului portocaliu, primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus înfiinţarea de urgenţă a unor puncte de colectare a ajutoarelor. Astfel, cele şase containere de pe raza sectorului 4, în care funcţionează puncte de prim ajutor în cazul unor situaţii de urgenţă, vor deveni locaţii în care oamenii cu suflet din toată Capitala, sensibili la drama cu care se confruntă semenii lor, vor putea dona îmbrăcăminte, încălţăminte, apă potabilă, alimente neperisabile, pături şi orice alte obiecte pe care le consideră utile gospodăriilor afectate de inundaţii”, a făcut public, la finalul săptămânii trecute, administraţia locală a Sectorului 4. Cele 6 containere sunt amplasate în zonele: Piaţa Sudului – pe platou, Piaţa Sudului (capătul liniilor de troleibuz 73, 74, 77), bd. Şincai (vis-a-vis de Parcul Tineretului), Piaţa Progresul, Piaţa Străduinţei, Staţia de metrou Brâncoveanu.
Campania a debutat luni, colectarea ajutoarelor având loc în fiecare zi (inclusiv sâmbăta şi duminica), în intervalul orar 9,00 – 19,00. “În astfel de situaţii, trebuie să fim solidari cu semenii noştri, care traversează momente dramatice. Consider că nu putem rămâne indiferenţi, fiecare dintre noi, cu mai mult, cu mai puţin, în funcţie de posibilităţi, să ne mobilizăm şi să punem umărul la refacerea gospodăriilor afectate, astfel încât, şi pentru aceşti oameni, viaţa să-şi reia cursul firesc”, a declarat primarul. Demersului iniţiat de primarul sectorului 4 s-a alăturat şi edilul sectorului 2, Neculai Onţanu.

piedone3Cinci localităţi şi Motru, afectate de inundaţii
Mai multe suprafeţe de teren din cinci localităţi din mediul rural şi oraşul Motru au fost afectate vineri dimineaţa în urma revărsării râului cu acelaşi nume din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele ore. În satul Horăşti aparţinând municipiului Motru 20 de hectare de teren agricol extravilan au fost afectate în urma revărsării râului Motru, iar în satul Cerna, din comuna Padeş, un stâlp de electricitate a fost rupt de ploaia torenţială căzută.
În comuna Samarineşti 11 hectare de teren agricol au fost afectate de revărsarea râului Motru şi din scurgerile de pe versanţi, în comuna Godineşti, o porţiune de 40 de metri din drumul comunal 121 de pe raza satelor Pârâul de Vale-Pârâul de Pripor a fost afectată de precipitaţiile abundente, iar în satul Valea Poienii, aparţinând municipiului Motru, alte şapte hectare de teren au fost inundate.
Echipe de la CEZ Electrica au acţionat în zona Cerna Sat pentru remedierea alimentării cu energie electrică.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here