Piaţă agroalimentară în comuna Bustuchin

172
bustuchin piataÎn prezent, în comuna Bustuchin, piaţa agroalimentară se desfăşoară pe terenul din vecinătatea primăriei în condiţii improprii. Această activitate se desfăşoară neautorizat, din cauza lipsei utilităţilor obligatorii funcţiunii amintite, precum şi a unui acces auto (pentru aprovizionare). Suprafaţa pieţei este de 544 mp.

Printre lucrările ce vor fi efectuate amintim: acces auto, terasamente amenajate din platformă betonată, se vor monta containere, cântare, se vor racorda la energia electrică, se vor face mese pentru vânzare, se vor realiza pereţi de mascare pentru pubele şi deşeuri, se va amenaja un parc auto, şi se va realiza şi o structură metalică pentru acoperirea pieţei. Lucrările propuse a fi realizate au caracter de construcţii civile fără impact semnificativ de mediu. Clădirile vor beneficia de utilităţile din zonă. Prin amplasamentele propuse pentru construcţii, s-a realizat dezideratul de a nu afecta vegetaţia existentă prin tăierea de arbori şi arbuşti, ci dimpotrivă, s-a realizat o plantaţie de aliniament în zona pieţei agroalimentare.
Durata de realizare a investiţiei este estimată la 12 luni. Investiţia se propune a se realiza din 100% surse de finanţare nerambursabile, în conformitate cu prevederile Măsurii 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”. Proiectul pieţei agroalimentare de la Bustuchin îndeplineşte condiţiile pentru acordarea de fonduri nerambursabile. Beneficiarul dispune de toate avizele şi autorizaţiile necesare investiţiei, iar aceasta este oportună şi răspunde necesităţilor socio-economice. Valoarea totală a proiectului de amenajare a unei pieţe agroalimentare în comuna Bustuchin este de 717.658 lei. Prin realizarea investiţiilor se vor crea în faza de execuţie 50 locuri de muncă, iar în cea de operare unul singur.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here