Pianistul târgujian Andrei Enoiu se întoarce acasă, în recital, de Zilele Orașului

923

Trio-ul instrumental A Piacere, din care face parte și pianistul târgujian Andrei Enoiu Pânzariu, va susține un recital cameral vineri, 25 mai a.c., cu începere de la ora 19.00, la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”.
Pianistul Andrei Enoiu Pânzariu și-a început studiul pianului, cu mulți ani în urmă, sub coordonarea profesoarei Mihaela Sanda Popescu. Din anul 1997, studiază la clasa profesorului Constantin Nițu, în cadrul Liceului de Muzică „George Enescu” – București. Laureat a numeroase concursuri naționale și internaționale, în anul 2006 a absolvit secția de pian principal a Universității Naționale de Muzică București (clasa prof. dr. Sandu Sandrin). Titlul de doctor în muzică îl obține în anul 2010, la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași (îndrumător prof. dr. Gheorghe Duțică). Între anii 2011-2012, este bursier post-doctorand în cadrul proiectului MIDAS – Musical Institute for Doctoral Studies, sub îndrumarea d-nei. prof. univ. dr. Dana Borșan. Paralel cu activitate artistică, desfășoară o activitatea didactică. În prezent este Director Executiv al World Piano Teachers Association.
Fondat în urmă cu patru ani, la inițiativă flautistului Călin Fărcășel, trio-ul instrumental A Piacere a cunoscut o afirmare reală, încununată de succese atât pe plan local, cât și național. Merită menționată participarea ansamblului ca invitat în cadrul Festivalului European al Artelor (Suceava, iulie 2014), al Festivalului de Muzica de Camera Brassovia (Brasov, decembrie 2014) al Conferinței Internaționale de Pian din Novi Sad, Serbia (iunie 2016) și al Festivalului Internațional al Educației (Iași, 2018). Alte recitaluri au inclus locații precum Timișoara (Sala „Orpheum” a Universității de Vest), Oradea (Facultatea de Arte) Suceava (Sala Audithorium a Universităţii „Ştefan cel Mare”), Bârlad (Centrul Expoziţional „M. Guguianu”), Piatra Neamţ (Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”) și desigur Iași (două concerte pe scena Filarmonicii Moldova Iași – 2015 și 2016). Nu în ultimul rând, în luna octombrie a anului 2016 a avut loc lansarea primului disc al formației, conținând lucrări de cea mai variată gamă stilistică și reprezentative din punct de vedere al popularității.
Călin Fărcășel și Andrei Enoiu activează în calitate de cadre didactice la Universitatea de Arte George Enescu – Iași, fiecare având o bogată experiență artistică, împletită fericit cu entuziasmul mai tinerei violoniste Andreea Ocheana, (masterandă a UNAGE Iași, acum membră a Filarmonicii Mihail Jora Bacău); în prezent, din formație face parte flautista Irina Laura Suceveanu, studentă a UNAGE Iași, care a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de interpretare. Călin Farcașel a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală a Universității de Arte “George Enescu”, și Facultatea de Interpretare Instrumentală a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Aici își urmează cursurile de masterat, dar se întoarce la Iași pentru studiile doctorale, teză susținută în anul 2011 având titlul: Muzica pentru flaut fără acompaniament în creația contemporană românească. Are numeroase recitaluri și concerte și este premiat la concursurile naționale de interpretare la care participă.
M.P

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here