Pianiștii gorjeni, laureați la concursuri internaționale

994

Chiar dacă traversăm o perioadă mai dificilă, pandemia de COVID-19 nu a stopat nici dorința, nici motivația elevilor de a studia un instrument muzical la nivel performant.
Participarea câtorva pianiști la două concursuri internaționale de profil, desfășurate recent, online, a urcat pe podium elevi talentați, aflați sub îndrumarea profesorilor de la Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu.
Drept dovadă stau premiile obținute de aceștia la Concursul Internațional de Interpretare Pianistică ,,Clara Peia” , ediția a VIII-a, desfășurat la Lugoj, între 19-28 aprilie 2021, precum și premiile obținute la cea de-a V-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Instrumentală ,,Sirmium Music Fest”, din Sremska Mitrovica, Serbia, derulat între 6-8 mai 2021.
Astfel, victorioase, se clasează pe cea mai înaltă treaptă a podiumului (premiul I), eleva Mitroi Karina-Andreea, clasa I, profesor Ștefănescu Eugenia-Liliana, și eleva Lăcătușu Andreea-Elisa, clasa a II-a, profesor Olaru Doina-Mariana.
Premiul III au obținut elevii Iacovu Adriana Ana-Maria, clasa a III-a, profesor Ciupag Carmen, și Gionea-Banculea Rareș-Victorius, clasa a IV-a, profesor Ștefănescu Eugenia-Liliana.
Tot premiul III a obținut și Firoiu Andrei-Christian, clasa a X-a, clasa profesor Mănescu Mariana, de la același profesor obținând mențiune și Luca Abdulhadi Mohamed, de la Liceul Teoretic din Novaci.
Au mai obținut mențiuni la concursul ,,Clara Peia”, următorii tineri pianiști: Mitroi Karina-Andreea, clasa I, și Gionea-Banculea Rareș-Victorius, clasa a IV-a, ambii având-o ca profesor coordonator pe doamna Eugenia-Liliana Ștefănescu, și Iacovu Adriana Ana-Maria, clasa a III-a, profesor Carmen Ciupag.
Mitroi Karina-Andreea a mai fost recompensată și cu o diplomă de excelență, doar 50 de astfel de diplome fiind acordate la nivelul întregului concurs lugojean.
De menționat că la ambele concursuri s-a evidențiat o concurență puternică și numeroasă, elevii gorjeni aflându-se în competiție atât cu elevi de pe teritoriul României (București, Ploiești, Brăila, Bacău, Craiova, Alba Iulia, Giurgiu, Pitești, Reghin, Dr. Tr. Severin, Slatina, Orăștie, Galați, Deva, Oradea, Petroșani, Timișoara, Lugoj, Caransebeș, Arad, Câmpulung Muscel), cât și cu elevi din alte țări europene, precum: Germania, Serbia, Republica Moldova, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Macedonia, Croația, Emiratele Arabe, Polonia, Azerbaijan, Ungaria etc).
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here