Petrescu: “Voi fi consilier judeţean după europarlamentare”

296

Rezultatele PPDD la alegerile europarlamentare în zona Motru, de care răspunde prim-vicepreşedintele Ilie Petrescu, îl vor propulsa pe fostul senator în Consiliul Judeţean Gorj. Cel puţin asta susţine Petrescu, care declară că unul dintre colegii săi, aleşi la judeţ, va părăsi acest organism după scrutinul din mai. Petrescu declară că cel care îi va ceda locul de consilier judeţean nu va fi neapărat Gheorghe Neaţă, ci va fi colegul care obţine cele mai proaste procente pe zona sa de responsabilitate la europarlamentare.

Ilie Petrescu figurează pe poziţia a 15-a în lista de aleşi ai PPDD pentru Consiliul Judeţean Gorj. Locul în cauză este acum eligibil, deşi la întocmirea listei, în vara lui 2012, părea puţin probabil ca Petrescu să ajungă consilier judeţean. Există însă, chiar şi în aceste condiţii, o piedică, locul în cauză poate fi ocupat de Petrescu doar dacă unul dintre actualii aleşi ai partidului îşi va ceda locul acestuia. Petrescu susţine că acest lucru se va întâmpla totuşi după europarlamentare când preşedinta organizaţiei, Niculina Mocioi, va elimina din grupul PPDD de la CJ Gorj un consilier cu rezultate slabe, asta pentru a-i face loc lui Petrescu, care mizează pe rezultate foarte bune la europarlamentarele din Motru. “Renunţ la Consiliul Municipal Motru doar pentru postul de consilier judeţean. Nu voi fi viceprimar la Motru, niciodată”, spune Petrescu, declarând că nu va încerca o majoritate cu PDL şi PNL.

“Militaru şi Cojocaru nu sunt maturizaţi politic”!
Petrescu susţine că nu şi-a dorit şi nici nu îşi doreşte postul de viceprimar de Motru, deoarece a fost conştient că nu are cum să bată palma cu PDL şi PNL în Consiliul Local. “Ar fi trebuit să negociez cu Severus Militaru, preşedintele PDL Motru, care ne atacă de câte ori are prilejul şi cu Cojocaru de la PNL. Ambii sunt nematurizaţi politic, aşa că nu aveam cum să discut despre un astfel de proiect”, spune Petrescu, aflat la mică distanţă de a-i ocupa locul de muncă şefului PNL Motru, Ion Cojocaru, la UEF.
În ce priveşte noua majoritate din CL Motru, Petrescu spune că nu va vota cu PSD, ci cu motrenii. “Nu am cum să votez împotriva ştrandului din Motru sau împotriva reabilitării unor străzi. Vom vota cu oamenii”, a subliniat Petrescu.

Şedinţa CL Motru, joi
În ce priveşte proiectele iniţiate de primarul Dorin Hanu la Motru, Petrescu susţine că la va vota, chiar şi joi la prima şedinţă de după Paşti. “Păi cum să votez împotrivă când vorbim de Zilele Oraşului şi alte proiecte importante”, spune Petrescu care dă ca sigur că şi liberalii, Cojocaru şi Mihărtescu, vor vota la fel ca el.
“Nu vă imaginaţi că Ion Cojocaru face ce vrea la Motru. Este strâns legat de CL Motru, fratele lui este băgat şi la UATAA şi la Direcţia Publică, şi are mai multe legături cu actuala conducere administrativă a oraşului”, declară Petrescu, care susţine că PNL-ul nu-şi va schimba, în opinia sa, votul în CL Motru.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

 1. PNL in OPOZITIE la Centru si la PUTERE in teritoriu ! Majoritatea institutiilor si agentiilor subordonate ministerelor sunt “butonate” in judete de pnl-isti,pe baza algoritmului politic stabilit in USL. Curat murdar ! Cum USL nu mai exista,se impune de URGENTA : Pixurile jos domnilor directori sustinuti de PNL,deoarece ati fost NUMITI pe baza unor “concurse” cu castigator DESEMNAT inainte de inceperea examinarii concurentilor(acolo unde au fost si altii decat voi). Poate ati sarit in barca actualei majoritati,poate inca mai negociati “saltul”,dar faceti cunoscut tuturor aceasta schimbare….sa stie si “boborul” si conducerea penelista ca voi nu va mai “regasiti” in doctrina partidului care v-a propulsat. Asa este frumos si cinstit,nu mai considerati ca ca voi nu e nimeni,ca fentati pe cineva !

 2. ILIE PETRESCU VORBESTE PROSTI,EL NICI NU STIE CE ESTE PE ORDINEA DE ZI LA SEDINTA DE ASTAZI.SPUNE CA VOTEAZA TOT ,DAR PROIECTUL LUI HANU CU PLECAREA PENSIONARULUI VRAJITORU IN EXCURSIE CU AUTOCARELE LA PARLAMENT IL VOTEAZA.ASA AI VOTAT SI MARIREA GIGACALOTIEI P……E. UITI P……E CAND UMBLAI CU TROCUL IN MANA PRIN ORAS IN 2012 SI SPUNEA-I CA ESTE STRANDUL LUI HANU ,CA DOAR SI HANU UN STRAND A FACUT IN MOTRU SI ALA CU BANI DIN BANCA PE SPINAREA MOTRENILOR, ALTI AU CONSTRUIT PRIN COMUNE STRAND , PATINUAR ETC DAR NU CU BANI DIN BANCA , CI PE FONDURI EUROPENE.SA-L DESCHIZI HANULE IN CAMPANIA DIN 2016 DAR SA LE SPUI MOTRENILOR CA IN FIECARE AN LEA-I MARIT TAXELE SI INPOZITELE.

 3. Hai Ilie
  Hai la Primarie
  Numai tu poți sa ne scapi
  De Ciocoi si de satrapi !
  Asta era Imnul din campanie al dlui PETRESCU,acest “MITICA” al politicii gorjenesti.Acest om a terminat Stefan Gheorghiu,are facultate ,este deci un tip matur si politic si sexual.Este o mare nevertebrata !
  Sa votezi pentru motreni Ilie,dar sa le spui si care este prețul pentru votul tau alături de foștii colegi de la PRM = 8.400 lei salariu de Director la UEF plus …știu ei mai bine salariații.Vezi sa nu cumva in scurt timp sa te caute unii care l-au căutat pe DUICU pentru ca PSD-ul te folosește cât ai valoare de întrebuințare dupa care la cosul de gunoi al politicii așa cum meriți …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here