Petrescu nu se teme că îşi pierde postul de la UEF Motru

496
Liderul Partidului Conservator (PC), filiala Gorj, Ilie Petrescu, nu îşi face griji că ar putea să fie schimbat din funcţie, pentru că fostul director al UEF Motru a câştigat, în primă instanţă, revenirea pe post.

Ion Cojocaru, liberalul care a ocupat înainte funcţia deţinută acum de Petrescu şi-a revendicat, în special, drepturile salariale în instanţă, susţine fostul senator. Petrescu manţionează că Ion Cojocaru ar fi beneficiat, în 2009, de 166 de zile de concediu medical.

Directorul UEF Motru, Ilie Petrescu, nu îşi face probleme că ar putea rămâne pe drumuri dacă Ion Cojocaru, fostul manager al unităţii, ar câştiga şi mai departe procesul cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO). Petrescu susţinea ieri că a discutat cu directorul SNLO, Daniel Burlan despre procesul liberalului Cojocaru, dar ar fi primit asigurări de la şeful său că nu trebuie să fie preocupat, juriştii SNLO urmând să atace în instanţă hotărârea obţinută de Cojocaru.
„Nu îmi este teamă deoarece Cojocaru nu a lucrat, oricum, în sistemul minier iar dacă ar reveni pe post ar face un rău unităţii. Când a fost demis, Cojocaru a lăsat UEF-ul cu peste trei miliarde şase sute de milioane pierderi. Aşa că, dacă revine nu va aduce decât dezastru unităţii”, a declarat Petrescu. „Am vorbit cu directorul Burlan i-am explicat situaţia, dar dânsul a înţeles”, a completat Petrescu.
Ilie Petrescu: „Nu am deranjat pe nimeni”
Conservatorul de la cârma UEF Motru, recunoaşte că a fost pus în funcţie de către democrat-liberalul Ionel Manţog, cu sprijinul lui Marin Condescu şi a altor persoane influente. „Nu am deranjat pe nimeni, iar domnul Manţog nu are nici un motiv să mă schimbe din funcţie, chiar dacă schimbă directorii la deconcentrate. Eu am adus profit unităţii şi nu cred că am încurcat pe nimeni”, a menţionat Petrescu care nu şi-a ascuns susţinerea de care a beneficiat pentru acest post.
Ilie Petrescu a fost instalat în funcţia de director al UEF Motru anul trecut, după ce s-a plâns public că pentru campania pentru alegerile parlamentare a făcut un credit bancar pe care nu îl mai putea achita.
Acesta a declarat că are doi copii, şi după pierderea mandatului de senator a rămas fără loc de muncă el neputând ocupa nici măcar funcţia de lider de sindicat la Ploştina pe care o părăsise cu opt ani în urmă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here