Petreceri şi tone de flori, de 8 Martie

382

Un 8 martie sărbătorit într-o zi de sâmbătă a fost ocazia perfectă pentru gorjeni să petreacă în resturante, cluburi sau acasă. Indifedrent de locaţie, domnii au ales să îşi răsfeţe partenerele cu flori şi petreceri pe cinste. Restaurantele din Târgu-Jiu au răsunat de muzică şi voie bună, petrecerile terminându-se târziu în noapte, spre dimineaţă chiar, dat fiind faptul că domnii au început să se dezlănţuie după miezul nopţii, când au început contorizarea celor 40 de pahare ce se consumă pe 9 martie, conform tradiţiei.

De departe, cei mai fericiţi, în acestă perioadă, au fost florarii. În ultimele zile, mai ales în perioada 1-8 martie, s-au înregistrat vânzări record, domnii cumpărând tone de flori pentru a le oferi soţiilor, mamelor, fiicelor, colegelor, prietenelor sau colaboratoarelor. Nu au dus-o rău nici proprietarii de restaurante, petrecerile de 8 martie fiind savurate de gorjeni, rezervările făcându-se cu câteva săptămâni înainte. Angajaţii restaurantelor s-au străduit ca preparatele pregătite să fie pe gustul doamnelor şi domnişoarelor, dar nu au fost uitaţi nici domnii, pentru ei fiind pus la rece vinul, mai ales că după miezul nopţii s-a trecut la număratul celor 40 de pahare ce trebuie consumate pe 9 martie.
Artiştii care au muncit în seara de 8 martie pentru a-i înveseli pe petrecăreţi au jucat şi s-au bucurat de petrecere alături de aceştia, chiar dacă ei lucrau. Muzica şi voia bună au fost deliciul petrecerilor de Ziua Femeii, nu doar în restaurante, ci şi în cluburi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here