Petrecerea de la Dăneşti, sub lupa Corpului de Control al Prefectului

390

Corpul de Control al Prefectului judeţului Gorj a realizat luni, verificări la primăria Dăneşti. Asta, în urma petrecerii organizate duminică seară în cadrul instituţiei, petrecere la care au participat mai mulţi angajaţi ai primăriei, precum şi cetăţeni din comună.

Angajaţii Primăriei Dăneşti au sărbătorit cei 40 de mucenici la primărie. Ei spun că nu au avut unde să bea cele 44 de pahare, potrivit tradiţiei, aşa că i-au cerut ajutorul primarului, care le-a pus la dispoziţie o încăpere. Edilul a participat decât 15 minute potrivit spuselor acestuia. „Le-am dat voie să facă petrecere, întrucât altă sală nu există, unde oamenii să se poată întâlni. Dacă am stat 10 minute, un sfert de oră, eu nu consum alcool. Le-am dat voie pentru că tot ce e făcut aici este prin contribuţia oamenilor”, a declarat Emilian Rusu, primarul localităţii Dăneşti.

emilian_rusuSancţionaţi sau nu?!
În funcţie de raportul întocmit de reprezentanţii Corpului de Control, va fi sesizată şi Comisia de Disciplină a Funcţionarilor Publici din cadrul primăriei pentru a lua măsuri. Se aşteaptă şi raportul poliţiei. „Am trimis corpul de control să verifice dacă cei implicaţi sunt funcţionari publici, pentru a vedea care sunt măsurile care se impun. Corpul de control va lua legătura cu comisia de disciplină din cadrul primăriei, cei de acolo pot să îi sancţioneze”, a precizat Alin Văcaru, prefectul de Gorj.

Anchetă în curs de desfăşurare
Şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au început o anchetă şi verifică aspectele semnalate la Dăneşti.
“Conducerea IPJ Gorj a dispus verificarea aspectelor semnalate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie formulate propuneri legale. A fost vorba despre un conflict spontan, o discuţie contradictorie, la care au participat şi reprezentanţi ai mass-media”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian.
Andrada Bărăitaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here