Petrecere de Ziua Muncii în Dumbrava Drăgoieni

427

Ziua de 1 Mai va fi marcată aşa cum se cuvine de autorităţile de la Târgu-Jiu care vor organiza în Dumbrava de la Drăgoieni o serbare câmpenească, cu muzică şi voie bună, distracţii pentru cei mari şi pentru cei mici.

Programul va debuta chiar de duminică, atunci când zeci de comercianţi sunt aşteptaţi să-şi amplaseze terasele şi tarabele în pădurea de la Drăgoieni. “Luni, pe 1 mai se va organiza o serbare câmpenească în Dumbrava de la Drăgoieni, acolo unde gorjeni, târgujieni, toţi cei aflaţi în trecere, pot veni şi pot avea parte de distracţie, de muzică, de voie bună, de mâncare tradiţională. Acest eveniment va fi urmat de Sărbătoarea Narciselor şi de Zilele Municipiului Târgu-Jiu. Startul distracţiei se va da încă din după amiaza zilei de duminică şi asta ca urmare a faptului că în dimineaţa acelei zile va avea loc amplasarea teraselor, se vor împărţi spaţiile solicitate de fiecare agent economic. Să sperăm că vremea va fi una favorabilă. Sunt deja circa 30 de solicitări din partea agenţilor economici care îşi doresc să desfăşoare activitatea de comercializare a diferitelor produse în Dumbrava de la Drăgoieni; va exista şi un parc de distracţii pentru copii. Iar pentru ziua de luni, 1 mai, la ora 13.00 va fi susţinut un program artistic cu muzică de promenadă de către Fanfara Armonia pentru ca de la ora 14.00 până la ora 16.00 să fie susţinut un spectacol de dansuri şi muzică populară de către Ansamblul Profesionist «Doina Gorjului». De asemenea, în premieră, după aceste programe artistice, se va organiza Târgul Meşterilor Populari în parteneriat cu Şcoala Populară de Artă, iar prin intermediul acestei serbări câmpeneşti, meşterii populari vor avea ocazia de a-şi promova şi comercializa obiectele tradiţionale. În paralel, în aceste zile, în funcţie de obiectul de activitate pe care îl au, reprezentanţii direcţiilor de specialitate din Primăria Municipiului Târgu-Jiu lucrează şi intervin pentru asigurarea condiţiilor de bună desfăşurare a activităţii de către agenţii economici şi aici mă refer la alimentarea cu energie electrică, la asigurarea căilor de acces, a marcajelor pentru parcări, se va asigura şi partea de salubritate pentru cele două zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Loredana Covei.
Şi programul mijloacelor de transport în comun ale societăţii Transloc va fi unul special pentru traseul 9 Mai – Drăgoieni, frecvenţa de circulaţie fiind una mai intensă faţă de zilele obişnuite. Astfel, pe traseul 9 Mai – Artego, programul de circulaţie va fi unul specific zilei de duminică, iar program de sâmbătă şi duminică va fi pe traseele 9 Mai – Bârseşti, 9 Mai – Preajba, 9 Mai – Ursaţi – Iezureni, 9 Mai – ANL, 9 Mai – Artego – Preajba. În ceea ce priveşte traseul 9 Mai – Drăgoieni, luni, 1 mai, frecvenţa de ciculaţie a autovehiculelor Transloc va fi următoarea: 06.30 – 08.30 – la 60 minute; 08.30 – 09.30 la 30 minute; 09.30 – 11.00 la 15 minute; 11.00 – 19.40 la 10 minute; 19.40 – 21.30 la 15 minute. Ultima plecare din Drăgoieni va fi la ora 22.00.
Pentru sărbătoarea dedicată Zilei Muncii, Primăria Târgu-Jiu a alocat din bugetul local suma de 1.000 de lei. Comercianţii, care vor fi prezenţi în Dumbrava de la Drăgoieni, vor achita o taxă de 1,7 lei per metru pătrat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here