Petre Rădulescu, președintele Ligii Pensionarilor Gorj: Vârstnicii, afectați major de scumpiri, lipsa medicamentelor și a posibilităților financiare

830

Petre Rădulescu a fost reales în funcția de președinte al Ligii Pensionarilor din Gorj, conferința având loc săptămâna trecută. Evenimentul i-a avut ca invitați pe reprezentanții CJAS, ai Casei de Pensii și ai Agenției de Plăți. “Președinții filialelor din județ au apreciat activitatea de până acum, a fost ales, de asemenea, Comitetul Ligii, Comitetul de cenzori și Comisia de femei. Am avut plăcerea să-i avem lângă noi și pe reprezentanții filialei militarilor în rezervă și retragere”, a declarat Petre R[dulescu.

Liga Pensionarilor din Gorj are 14 filiale și aproximativ 3.700 de membri. Din păcate, sute de vârstnici sunt în situații disperate, iar Petre Rădulescu spune că Liga face față cu greu tuturor cererilor de ajutor pe care le primește.

“Am estimat un buget pe acest an de 24.000 de lei, fonduri repartizate de la Guvern prin Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice. Încercăm ca în limita acestor fonduri, a unor sponsorizări și donații, să-i ajutăm pe aceia care au efectiv probleme de subzistență. Din nefericire, mulți dintre noi se confruntă cu valul de scumpiri care a afectat toată populația, nu numai categoria vârstnicilor dar în mod special pe ei… Pentru mulți dintre noi, puterea de cumpărare a scăzut dramatic, ne confruntăm cu lipsa unor medicamente pentru cei care suferă de diabet, cu lipsa punctelor farmaceutice din mediul rural. Am cerut autorităților din județ, din păcate fără rezultat, să înființeze farmacii în comune, fiindcă foarte mulți dintre seniori nu se pot deplasa și abia reușesc să-și procure medicamentele de care au nevoie. Reprezentanții instituțiilor menționate care au răspuns invitației noastre de săptămâna trecută, spun că nu depinde de ei să rezolve aceste probleme, ci de ministere. Eu îi rog totuși, să insiste mai mult, fiindcă această categorie a noastră este și așa ignorată aproape total. Actualul Guvern nu respectă prevederile legale în vigoare. După cum știți, punctul de pensie ar fi trebuit majorat la 45%. Noi am primit doar 14%. Aceste probleme au fost ridicate la Conferință de majoritatea vârstnicilor. Noi vom continua demersurile pe lângă instituțiile statului în vederea rezolvării lor, în speranța că ne vom face auziți”, a mai spus președintele Ligii Pensionarilor Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here