Petre Grigoraş, surprins de evoluțiile slabe ale echipei sale – „Sincer, este o situaţie jenantă”

387

Deși revenit de destul de puțin timp pe banca Pandurilor și fără o vină prea mare în rezultatele echipei gorjene, Grigoraș găsește cu greu cuvintele cu care să acopere jocul foarte slab al elevilor săi și, cu atât mai puțin, cauzele ce au condus la actuala situație.

Grigoraș n-are cu ce se lăuda în cele două meciuri pe care Pandurii le-a jucat sub comanda sa și folosește cuvântul „jenant” pentru a caracteriza aceste două partide în care gorjenii nu s-au ales cu niciun punct și nici măcar n-au reușit să înscrie. „Sincer, este o situaţie jenantă. O recunosc şi îmi asum responsabilitatea chiar dacă sunt venit de puţin timp aici. Jenant este că nu am reuşit să marcăm măcar un gol de când am venit. Ştiţi că mie îmi plac jocul ofensiv, spectaculos, şi golurile. Nu am avut parte de ele… Sper ca măcar joi să avem parte de ele”, a declarat tehnicianul echipei gorjene înaintea celui de-al treilea examen pe care-l are echipa sa cu el pe bancă. Grigoraș a ajuns acum să se teamă de recorduri, după ce tocmai el era cel care în urmă cu ceva timp se mândrea cu ele. Acum e vorba de cele negative și n-ar vrea ca ele să fie legate și de numele său: „Ştiu că s-ar putea să depăşesc un record negativ, într-un retur s-au marcat doar două goluri acasă, acum avem doar unul marcat. La recorduri, vreau să merg pe cele pozitive”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

„Să suportăm criticile, cu capul plecat”
Grigoraș admite că situația de la Pandurii este una delicată și că orice meci pe care echipa sa trebuie să-l dispute, indiferent de numele adversarei, este unul dificil. Mai dificil este pentru Grigoraș pentru că acesta nu vede un progres înregistrat de jucători sau echipă în ultima perioadă, iar meciul de la Vaslui i-a dezvăluit încă o serie de probleme. În aceste condiții, Grigoraș alege calea umilinței din care speră ca toată lumea să învețe câte ceva: „Nu este nici un progres. Atunci când pierzi două meciuri cu 1-0. Când te bate Timişoara din partea a doua a clasamentului, când te bate Vasluiul o echipă dărâmată psihic după situaţia dramatică prin care trece, nu e un progres. Când nu marchezi, şi mai mult, nu ai ocazii de gol, cred că am avut 1-2 ocazii de gol, e prea puţin pentru a spera la ceva. Ce mai poţi spune? Trebuie să suportăm criticile, să stăm cu capul plecat când tribuna ne va huidui sau fluiera. Asta merităm, deocamdată…”, a mai spus Grigoraș.

Patru etape pentru viitor
Grigoraș și, probabil, nimeni din conducerea Pandurilor nu mai speră la prea multe de la finalul de campionat, aceste patru etape rămase de disputat fiind privite doar ca o perioadă în care unii jucători ar trebui să-și revină la o formă pe care au avut-o cel puțin în prima parte a campionatului, în vreme ce alții vor avea ocazia să dovedească faptul că-și doresc să rămână la Târgu Jiu și prin aceasta să-l convingă și pe Grigoraș: „Am încredere că aceşti băieţi nu au cum să nu-şi revină după ce au demonstrat că pot juca la un nivel înalt. Inexplicabile evoluţiile lor, dar sunt convins şi conştient că au valoare mult mai mare decât au arătat în acest retur. Fiecare jucător trebuie să arate că merită să rămână la Pandurii. Sunt 8-9 jucători care îşi încheie contractele, unii au opţiune de prelungire pe anumite sume, alţii nu au. Vor fi opriţi dacă exprimarea va fi bună, le-am spus, dar cred că ştiu şi ei. Pentru ei mai mult decât importante sunt aceste jocuri, poate e şi viitorul lor în joc”, opinează Grigoraș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here