Petiție pentru salvarea pădurii Drăgoieni. „Opriți defrișările!”

1533

O petiție online a fost inițiată pentru salvarea pădurii Drăgoieni. „Solicităm Instituției Prefectului Județului Gorj să ia măsurile necesare protejării Pădurii Drăgoieni (întregii suprafețe forestiere aflată la sud de DN67, nu doar zonei de agrement), să oprească defrișările începute recent din zonă și să se asigure că regenerarea zonelor degradate are loc”, solicită inițiatorii petiției.

Direcția Silvică Gorj a autorizat exploatarea unei suprafețe de 7,86 hectare din pădurea situată la sudul DN67, una dintre puținele păduri rămase în apropierea orașului Târgu-Jiu care abundă atât în floră, cât și în faună. „Pădurea îndeplinește rolul de barieră în calea poluanților și a fenomenelor meteo extreme, contribuind la creșterea calității aerului din orașul Târgu-Jiu și împrejurimi și protejând zona de anumite fenomene climatice. Deși Direcția Silvică Gorj pretinde că este vorba despre «tăieri de regenerare a pădurii», de pe panoul cu elemente de identificare lipsesc fix informațiile referitoare la modul și anul în care se va asigura această regenerare, lipsa de transparență trezind suspiciuni”, susține Mihnea Teodor Popescu, coordonator local Fridays For Future Romania.
Mișcarea Fridays For Future reunește tineri din întreaga lume care desfășoară proteste și inițiative pentru a responsabiliza clasa politică în privința încălzirii globale și altor probleme de ordin ecologic. Petiția a fost semnată deja de peste 650 de persoane.
Ea poate fi accesată și semnată la adresa: https://campaniamea.declic.ro/petitions/opriti-distrugerea-padurii-dragoieni/.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here