Peste zece miliarde, suplimentare pentru spitalele gorjene

109

SP 2La sfârşitul săptămânii trecute, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit peste zece miliarde lei vechi, suma fiind o suplimentare a bugetului spitalelor din judeţul nostru. Banii vor fi folosiţi pentru plata salariilor. Rectificarea bugetară încă este aşteptată şi se pare că va veni în următoarea perioadă.

 

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit banii necesari pentru plata salariilor angajaţilor din spitale. „A venit o suplimentare de peste zece miliarde lei vechi, mai exact 1.018.000 lei noi. Banii vor fi folosiţi pentru plata salariilor din octombrie; plăţi ce se fac la 15 noiembrie. Şi mai rămâne ceva şi pentru decembrie”, a precizat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Se aşteaptă rectificarea bugetară

Chiar dacă au venit aceşti bani şi ei asigură plata salariilor, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj aşteaptă rectificarea bugetară pentru spitale. Reprezentanţii CJAS Gorj spun că deocamdată nu sunt probleme la spitale şi că deşi nu se ştie când va veni rectificarea, se ştie că acest lucru se va întâmpla. „Dacă vorbim strict numai de salarii, ne descurcăm până la sfârşitul anului, dar noi vrem mai mult, pentru a putea achiziţiona şi ceva medicamente şi materiale sanitare, dar şi alte cheltuieli, cum ar fi hrana pacienţilor. Deocamdată stăm bine şi nu se pune problema de colaps în spitalele din judeţul nostru. La ora actuală niciun spital nu e pe zero. În plus, va veni şi rectificarea bugetară, dar nu se ştie când”, a explicat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Cât priveşte sumele primite de fiecare spital în parte, în urma acestei suplimentări, se ştie cu certitudine că Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va primi cea mai mare parte, distribuirea banilor făcându-se „conform unor criterii stabilite prin legislaţie, între care categoria unităţii şi altele”, confirmă Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Reamintim că în luna august 2011, CJAS Gorj a primit o rectificare bugetară în valoare de peste 16,4 milioane lei, din care niciun leu nu a fost pentru spitale. Din această sumă, cea mai mare parte revine unităţilor farmaceutice, 12,5 milioane de lei. De asemenea, s-a mai primit suma de 5,2 miliarde de lei vechi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, 240 de milioane de lei vechi pentru analizele de laborator şi pentru îngrijirile la domiciliu, 280 de milioane de lei vechi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here