Peste zece contestatari în PNL Motru, după alegerile interne! Nu îl vor pe Matei președinte

3521

Mai mult de zece liberali au semnat o contestație colectivă a alegerilor interne din PNL Motru, care a fost transmisă atât organizației județene cât și la nivel național. În cuprinsul documentului se precizează faptul că la alegerile interne, de la finalul săptămânii trecute, nu s-a respectat statutul, iar noul președinte impus, Dan Matei, este contestat de majoritatea membrilor cu ștate vechi ai PNL.

De altfel, se precizează faptul că PNL Motru a ajuns doar o organizație pe persoană fizică, mai exact că Gigel Jianu a transferat puterea politică, ilegal, „cumătrului” său Dan Matei, contrar așteptărilor membrilor de partid și celor racolați în partid anul trecut, prezentați cu mare fast drept membrii de valoare.

Este vorba despre consilierii Sanda Ion, Iorga Ion dar și directori din minerit gen Neagu, Gheorghescu cât și alți membrii care nu și-au mai găsit loc, acum, în forul de conducere al PNL Motru. Liberalii în cauză au realizat însă, urmare a acestui simulacru de scrutin, că au fost folosiți de către Gigel Jianu în 2020 și chiar se așteaptă să fie excluși din CL prin retragerea sprijinului politic. Procedura ar urma să se realizeze cu ajutorul președintelui contestat Dan Matei, uns pe funcție de doar câteva zile.

De altfel, chiar senatorul Ion Iordache a precizat public că alegerile respective nu s-au organizat statutar, în timp ce deputații Vîlceanu și Pecingină au plecat când s-a discutat acest aspect.

Miza este însă mult mai mare și vizează schimbări prognozate atât la alegerile județene cât și de la nivel național.

Este clar că există o ruptură în PNL Motru, organizația este vraiște iar noul ales Dan Matei, cu zeci de contestatari la activ, a avut tupeul să îi răspundă ironic senatorului Iordache care doar releva situația reală de la scrutinul intern. Să nu uităm însă că Iordache a câștigat alegeri pe bandă, ultimele fiind la Bumbești-Pițic.

Se discută însă la PNL Motru că viitorul lui Matei și a lui Jianu nu este tocmai roz, deoarece membrii au realizat că ar fi fost folosiți de cei doi.

Liberalii vorbesc că Ludovic Orban va lua, în schimb, o decizie tranșantă ca alegerile de la Motru să fie repetate. Asta pentru că se dorește că noul ales să fie integru, sa fie un liberal care a făcut ceva pentru comunitate, nu se vrea un președinte fost șomer, ori o persoană certată cu legea sau cu foștii săi angajatori.

Rămâne de văzut, în contextul actual, cum îi va mai putea coordona, Dan Matei și Gigel Jianu, pe consilierii locali liberali. Asta deoarece respectivii au fost dați la o parte și nu mai pot fi coordonați sa voteze împotriva intereselor comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here