Peste trei sute de gorjeni au cancer de piele

667

Mii de persoane din judeţul nostru se regăsesc în statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), având o formă de cancer. Pe parcursul anului trecut, la nivelul judeţului nostru au fost diagnosticate cu cancer 854 de persoane, 14 dintre ele având cancer de piele. În total, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru sunt confirmate 324 de cazuri de cancer de piele.

Cancerul afectează mii de persoane numai la nivelul judeţului nostru. Boala canceroasă apare ca urmare a diviziunii necontrolate a anumitor celule cu caracteristici aparte, determinând astfel apariţia unei mase tumorale. Aceste celule de la care porneşte diviziunea necontrolată au denumirea de celule primare. Dintre celulele primare ce formează tumora se pot desprinde celule care pot intra în circulaţie însămânţând alte zone şi dând naştere unor tumori secundare, denumite metastaze. Celulele tumorilor metastatice păstrează tipul celor primare din tumorile de provenienţă.

Atenţie la cancerul de piele!
Conform statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, la nivelul judeţului nostru sunt 324 cazuri de cancer de piele. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi îi sfătuiesc pe gorjeni să acorde mare atenţie prevenţiei. „În vederea protejării de radiaţiile solare: „evitaţi expunerea excesivă la soare în orele de vârf (11-17); căutaţi umbra; purtaţi pălărie; purtaţi haine pentru protecţie care acoperă cât mai mult din suprafaţa corpului; purtaţi ochelari de soare; folosiţi corect produsele pentru protecţie solară; protejaţi sugarii şi copiii. NU expuneţi direct la soare sugarii şi copiii mici, aceştia trebuie să rămână la umbră”, a menţionat reprezentanta DSP Gorj. Este recomandat ca pe lângă cremele de plajă să folosim mijloace de protecţie suplimentare, precum ochelari de soare, pălării. Totuşi, chiar dacă folosim aceste produse care ne protejează de radiaţii, medicii ne atrag atenţia că utilizarea cremelor, ochelarilor şi pălăriilor nu înseamnă că este permisă prelungirea expunerii la soare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here