Peste trei mii de gorjeni, consiliați de polițişti într-o singură zi

304

Ultima zi din cadrul evenimentului intitulat „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, aflat la a doua ediție în acest an, a fost marcată, vineri, de polițişti, în 70 de localităţi din Gorj.
„Polițiștii din cadrul Biroului Prevenire și ai Poliției Municipiului Târgu-Jiu au susținut, în unităţi de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu, o serie de prelegeri, informări, dezbateri, respectiv au organizat concursuri pe teme rutiere, intitulate generic “Ştiu să circul în siguranţă!. De asemenea, polițiștii au organizat și activități practice cu elevii și cadrele didactice, cu tema Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă”.
Nu au fost uitați nici ceilalți participanți la trafic, conducătorii auto și pietonii, fiind organizate activități stradale cu tema “ALEGE VIAŢA”, unde polițiștii au distribuit pliante cu informații și recomandări și au purtat discuții cu cetățenii pentru conștientizarea acestora că respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, este obligația fiecărui participant la trafic, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.
De asemenea, au mai fost organizate un număr de 122 activități, de către polițiști din cadrul Subunităților și Posturilor de poliție din județ, în 70 de localități, pe tema siguranței rutiere, la care au participat peste 3.150 de persoane: elevi, cadre didactice, cetățeni”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Polițiştii le-au transmis pietonilor că „traversarea drumului public se face numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzător, iar in lipsa acestora, în localități, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalți participanți la trafic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here