Peşte şi orez cu deficienţe, în magazinele din judeţ

206

Comisarii gorjeni de la Protecţia Consumatorilor au depistat în urma unor verificări făcute la magazinele alimentare din mai multe localităţi o cantitate totală de peste 200 de kilograme de orez cu deficienţe, precum şi 61 de kilograme de peşte ori conserve din peşte a căror comercializare nu îndeplinea prevederile legale, măsura dispusă de organele de control fiind cea a sancţionării contravenţionale şi a opririi de la comercializare a produselor cu probleme.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj au desfăşurat zeci de acţiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea şi calitatea orezului preambalat sau comercializat în vrac, precum şi a modului în care se respectă prevederile legale referitoare la conformitatea, prezentarea, publicitatea şi modul de vânzare a peştelui, preparatelor din peşte preambalate şi a conservelor din peşte.
“În cazul tematicii de control privind comercializarea orezului, au fost controlaţi 21 de operatori economici din Târgu-Jiu, Fărcășești, Băleşti, Albeni, Prigoria, Albeni, Ţânţăreni, Motru, iar din cantitatea totală de orez verificată de 811 kilograme, 201 kilograme au fost depistate cu deficienţe referitoare la: lipsa afişării Codului Unic de Înregistrare, lipsa preţurilor de vânzare pentru produsele preambalate, nerespectarea condiţiilor prevăzute de producători în sensul comercializării produselor sub o altă denumire decât cea declarată pe ambalaj de către ambalator. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate un număr de 13 sancţiuni contravenţionale din care zece amenzi în valoare totală de 20.500 de lei, precum şi trei avertismente”, a declarat Mădălin Giurcău, comisarul-şef adjunct al CJPC Gorj.

giurcau30 kilograme de peşte, oprite de la comercializare
În cazul tematicii de control care a urmărit modul şi calitatea produselor din peşte comercializat, s-au făcut verificări în magazine din Târgu-Jiu, Novaci, Drăguţeşti, Dăneşti, Motru. “În cazul celor 14 agenţi economici verificaţi, s-au constatat abateri la zece dintre aceştia, referitoare la conformitatea, prezentarea, publicitatea şi modul de comercializare a produselor. A fost verificată o cantitate de 325,9 kilograme de peşte, preparate şi conserve din peşte, din care 61 kilograme nu îndeplineau prevederile actelor normative în vigoare. Măsurile dispuse de comisarii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj au fost de oprire temporară de la comercializare a unei cantităţi de 30 kilograme de peşte şi preparate din acesta în valoare de 300 de lei, dar şi aplicarea a zece sancţiuni contravenţionale constând în opt amenzi contravenţionale însumând 13.500 de lei şi două avertismente pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor”, a precizat Mădălin Giurcău.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here