Peste şase mii de gorjeni s-au imunizat împotriva gripei

900

Campania de vaccinare antigripală din acest an este un succes. La nivelul judeţului nostru mai sunt doar 414 doze disponibile, din cele 6.500 primite la începutul lunii decembrie. Deocamdată nu se ştie când se va primi următoarea tranşă de vaccinuri, cert este că Direcţia de Sănătate Publică Gorj a transmis, în toamna anului trecut, un necesar de peste 27.000 de doze.

La începutul lunii decembrie 2013, 6.500 doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţul nostru. Campania a demarat în forţă, astfel că în prezent sunt imunizate peste şase mii de persoane, rămânând disponibile doar 414 de doze. „Prima tranşă de vaccinuri care a ajuns la noi a fost de 6.500 doze. S-au vaccinat peste 6.100 persoane şi mai sunt distribuite în teritoriu 414 doze. Cu siguranţă vom mai primi şi alte doze, pe măsură ce vor fi necesare”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

27.700 doze solicitate de DSP Gorj
Direcţia de Sănătate Publică Gorj a solicitat nu mai puţin de 27.700 doze de vaccin antigripal. Deocamdată, în judeţul nostru a ajuns o primă tranşă – 6.500 vaccinuri. „Pentru campania din acest an am solicitat 27.700 de doze de vaccin antigripal. Pentru copii avem nevoie de 1.247 doze de vaccin, 226 pentru gravide, 2.662 doze pentru cadre medicale, 707 pentru persoanele din instituţiile de ocrotire, 8.800 pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 64 de ani şi 14.000 doze pentru persoane de peste 65 de ani”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Categorii de vârstă vizate de vaccinarea antigripală
De vaccinul antigripal pot beneficia toţi cetăţenii, însă această campanie vizează, cu precădere, anumite categorii de persoane. Conform metodologiei, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani. Campania de imunizare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here