Peste o sută de persoane au mâncat la Cantina de ajutor social

121

În 2012, un număr mediu de 103 persoane au servit masa la Cantina de ajutor social din Târgu-Jiu. Criteriul de acordarea a acestui drept îl constituie situaţia socio-economică a familiei, rezultată în urma efectuării anchetei sociale la domiciliul solicitanţilor şi analizării documentelor prezentate de aceştia.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local din această lună s-a prezentat o informare privind activitatea Direcţiei Publice de Protecţie Socială pentru anul trecut. Astfel, potrivit reprezentanţilor DPPS, în cursul anului 2012, un număr mediu de 103 persoane au servit masa la Cantina de ajutor social. Legislaţia în vigoare prevede că persoanele fără venituri, sau cu venituri situate până la nivelul ajutorului social acordat pentru o persoană, beneficiază în mod gratuit de servirea mesei. De asemenea, persoanele care au venituri ce depăşesc 125 lei pot beneficia de masă, cu plata unei contribuţii în cuantum de 30% din veniturile medii realizate.

80% din beneficiarii mesei la Cantină sunt minori
Din totalul beneficiarilor mesei la cantină, 80% îl reprezintă minorii, 10% persoanele vârstnice şi 10% persoanele cu boli cronice. În 2012 au servit masa în mod gratuit 101 persoane, iar două persoane au plătit contribuţia stabilită de lege, respectiv 30% din venitul net realizat/persoană, fără a depăşi costul meselor servite, calculat pe aceeaşi perioadă.
În cursul anului 2012, valoarea alocaţiei de hrană a fost 6 lei/zi/persoană, în total cheltuindu-se suma de 125.433,90 lei. Prin serviciile oferite se asigură beneficiarilor servirea a două mese: prânzul şi cina; hrana se distribuie zilnic, iar pentru zilele de sâmbătă şi duminică s-a acordat hrană rece.
De asemenea, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi a celor de Paşte, toate persoanele asistate la Cantină, beneficiarii de ajutor social, cât şi alte persoane defavorizate social au primit pachete cu alimente de bază şi dulciuri, această acţiune organizându-se şi cu sprijinul unor societăţi comerciale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here