Peste o sută de internări la Spitalul Orăşenesc Novaci

289

La sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Orăşenesc Novaci erau nu mai puţin de 110 pacienţi. Internările continuă să crească, însă, din fericire, reprezentanţii unităţii au reuşit să organizeze activitatea, astfel încât toate cazurile să fie tratate corespunzător.

Ultimele răbufniri ale iernii au băgat în spital un număr impresionant de persoane. La Spitalul Orăşenesc Novaci, săptămâna trecută erau 110 bolnavi internaţi. La ora actuală, unitatea este ocupată aproape la capacitate maximă, dat fiind faptul că în contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate are 133 de paturi. Cele mai numeroase cazuri sunt pacienţii cu viroze. „Numărul internărilor continuă să se menţină la un nivel ridicat. Avem 110 pacienţi internaţi, tendinţa fiind de creştere a numărului îmbolnăvirilor. Deşi, este primăvară, calendaristic vorbind, încă sunt foarte multe cazuri de viroze”, a confirmat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
Trebuie menţionat faptul că, după o perioadă destul de mare în care nu s-a mai lucrat în Ambulatoriul integrat al Spitalului Orăşenesc Novaci, din toamna anului trecut se oferă consultaţii zilnic, de luni până vineri, pe mai multe specialităţi medicale.

Asistenţă medicală pentru 61.000 de cetăţeni
La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraşul Novaci, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la această unitate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia.
Astfel, spitalul asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori.
Pentru toţi aceşti oameni, echipa managerială a spitalului a făcut eforturi pentru a asigura condiţii optime de spitalizare şi tratament.
De altfel, Spitalul Orăşenesc Novaci a trecut cu bine şi de auditul pentru acreditare, astfel că pacienţii acestei unităţi au toate motivele să o aleagă, aici beneficiind de tratamente şi îngrijiri medicale de calitate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here