Peste o sută de gorjeni, înţepaţi de căpuşe

471

În plin sezon al căpuşelor, numărul gorjenilor ajunşi la spital după ce au fost înţepaţi de aceste insecte continuă să crească. În acest an, peste o sută de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, însă niciuna nu a prezentat suspiciune de boală Lyme.

De la începutul sezonului căpuşelor şi până în prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-au prezentat peste o sută de pacienţi înţepaţi de căpuşe. Din fericire, niciunul nu avea simptome de boală Lyme. „Au fost undeva la o sută de prezentări de la începutul sezonului, dar niciuna cu suspiciune de Lyme”, a confirmat Cristi Vlădoianu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Muşcătura de căpuşă poate fi fatală
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj atrag atenţia populaţiei asupra urmărilor grave pe care le poate avea muşcătura de căpuşă. „Muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător. Este o boală care necesită tratament îndelungat, nefiind obligatorie internarea. Boala Lyme cum este denumită boala dată de muşcătura de căpuşă evoluează în mai multe stadii, stadiul iniţial este cu eritem local şi după aceea este migrator. Pot să apară complicaţii în timp, iar dacă nu se tratează poate duce chiar la decesul persoanei respective”, explică Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. Specialiştii recomandă persoanelor care stau un timp îndelungat în zone cu iarbă înaltă să poarte pantaloni lungi, şosete şi bluze cu mâneca lungă. În cazul în care au fost muşcaţi de căpuşă, ar fi bine să se prezinte la medic.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here