Peste o sută de copii instituţionalizaţi, trimişi în tabere

174

Pe parcursul sezonului estival 2018, 108 copii din centrele subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au mers în tabere. 51 dintre ei s-au relaxat la mare, iar 57 au petrecut câteva zile de neuitat la Praid.

În perioada 18-24 august 2018, 51 de copii şi 6 însoţitori s-au aflat în tabără la Costineşti. Aceştia au fost cazaţi la un hotel de trei stele, costurile taberei ridicându-se la 25.735 lei fără TVA. “Este vorba despre 12 copii şi 2 însoţitori de la CSAPR, 22 de copii şi doi însoţitori de la CSCCD Târgu-Jiu, 7 beneficiari şi 1 însoţitor de la CSCCD Novaci şi 10 beneficiari şi 1 însoţitor de la CSCCD Târgu-Cărbuneşti. Transportul până la Costineşti şi retur s-a făcut cu trenul”, confirmă Lucian Zălog, director adjunct al DGASPC Gorj.
La sfârşitul lunii august, alţi 57 de copii şi 9 însoţitori au plecat în tabără. “De această dată a fost vorba despre o altă locaţie. Beneficiarii au mers la Praid, unde au fost cazaţi la o pensiune de trei margarete. Valoarea taberei s-a ridicat la 23.940 de lei fără TVA, transportul fiind auto, cu autovehiculele Direcţiei. Au fost 17 beneficiari şi 3 însoţitori de la CSCCH Târgu-Jiu şi 40 de beneficiari şi 6 însoţitori de la CSCCNS Târgu-Jiu”, a expplicat Lucian Zălog, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
Conducerea DGASPC Gorj se bucură că a reuşit şi în acest an să organizeze tabere la munte şi la mare, continuând astfel tradiţia şi oferindu-le beneficiarilor posibilitatea de a se bucura de o vacanţă de neuitat.
Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here