Peste o săptămână – Sanepidul, lăsat fără apă

394

laborator sanepid (1)Laboratoarele Sanepidului au funcţionat mai bine de o săptămână fără apă curentă. Acest lucru a fost posibil datorită unor defecţiuni la conducta de apă dar şi a unei neglijenţe din partea conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj care, potrivit medicilor, iniţial nu a băgat această problemă în seamă.

Chiar dacă lucrează cu bacterii şi viruşi care provoacă unele dintre cele mai urâte boli, cadrele medicale şi angajaţii de la Sanepid au lucrat fără apă curentă câteva zile bune. „Au fost nişte probleme la conducta de apă. Am chemat un instalator care a venit, s-a uitat, a închis apa pe toată aripa şi a zis că vine a doua zi. Am avut doar promisiunea verbală, aşa că am mai aşteptat vreo 2 zile, dar nu a mai venit nimeni. Şi atunci am mers la director”, a povestit un angajat al sanepidului. Salariaţii au mai povestit însă şi că, după ce au înştiinţat oficial că există o astfel de problemă, tot nu au fost băgaţi în seamă, cerându-li-se să rezolve problema singuri. De partea cealaltă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate spun că a fost o situaţie neplăcută dar că este important că s-a rezolvat. Directorul instituţiei, Marius Boeriu, a fost de negăsit ieri, la sediul instituţiei pe care o conduce. În schimb, purtătoarea de cuvânt, Elena Piţian, a declarat că, într-adevăr, a existat o astfel de problemă. „Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat. Este adevărat că au avut nevoie de apă, dar colegii noştri trebuie să înţeleagă faptul că nu a depins numai de noi. Clădirea în care se află laboratoarele noastre aparţine Centrului de Transfuzii Sanguine, nu este clădirea noastră”, a spus Piţian.

Conductă spartă şi la Centrul de Transfuzii

laborator sanepid (3)Dacă săptămâna trecută apa era oprită numai pe una dintre aripile clădirii, acolo unde sunt cele mai periculoase laboratoare, ce-i drept, colac peste pupăză, în urmă cu trei zile s-a mai spart o conductă şi la Centrul de Transfuzii care se află cu un etaj mai jos, în aceeaşi clădire. Acest lucru a dus la întreruperea apei în toată clădirea, înclusiv la transfuziile sanguine, pentru o zi. „De miercuri dimineaţa avem, în sfârşit, apă. S-a remediat, până la urmă, problema care, oricum, am înţeles că nu era mare. Trebuia schimbat un cot. Am lucrat foarte greu fără apă. În orice laborator şi într-o muncă de genul acesta nu se poate lucra fără apă”, au mai declarat cadrele medicale. De acum totul a reintrat în normal dar, timp de mai bine de o săptămână, o infecţie cu diferiţi viruşi putând oricând apărea, date fiind condiţiile în care angajaţii de la laboratoare au fost nevoiţi să lucreze.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here