Peste o mie de gorjeni consultați pentru alergii

1069

Peste o mie de pacienți s-au prezentat la consultație, în acest an, la Cabinetul de Alergologie din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Alergiile afectează una din patru persoane și tendința este de creștere a incidenței acestor cazuri. Se preconizează că, până în 2050, jumătate din întreaga populație a Europei va fi afectată de boli alergice. „Pacienții alergici au nevoie de suport, de certitudinea că sunt în siguranță, siguranță care este dată de diagnosticul de precizie și aici intervine ajutorul abilitat al unei persoane implicate (psiholog), pregătită special, care ajută mult la confortul psihic al pacientului. Pacientul alergic este un pacient pentru care contează enorm calitatea vieții, iar colaborarea dintre un medic alergolog și un psiholog, atunci când vine vorba despre tratamentul unui astfel de pacient, este foarte importantă”, a precizat dr. Simona Coleașă, medic alergolog la Cabinetul de Alergologie.

Diagnosticare și tratament
Diagnosticarea corectă și tratamentul se reflectă în viața pacientului. Un adult cu rinită alergică sau urticarie cronică nu se poate concentra la locul de muncă, are un randament scăzut sau este nevoit să stea acasă în concediu medical, neputându-și îndeplini sarcinile de serviciu și, de cele mai multe ori, activitățile casnice. Nu puține sunt cazurile în care pacienții cu suferințe alergice prezintă tulburări de genul depresiei și anxietății. Au aceste manifestări din cauza afecțiunii și au tendința de a se izola, consideră că devin împovărători pentru familie și chiar pentru prieteni, spun specialiștii. Consultația alergologică este o consultație care necesită mai mult timp. „Puteți să vă gândiți la ea ca la o anchetă investigațională, întotdeauna lăsând timp pacientului pentru investigații, uneori costisitoare care prelungesc găsirea unor soluții, unii pacienți neavând resursele necesare pentru o serie de investigații nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate, fapt care îngreunează și mai mult și prelungesc punerea diagnosticului de certitudine”, declară dr. Simona Coleașă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here