Peste o mie de gorjence, diagnosticate cu cancer la sân

395

Mii de persoane din judeţul nostru se regăsesc în statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), având o formă de cancer. Numai pe parcursul anului trecut au fost confirmate 876 de noi cazuri. Cele mai răspândite forme de cancer sunt în rândul femeilor, 1.005 gorjence suferind de cancer la sân, alte 764 rămânând în evidenţa DSP cu cancer de col uterin.

Cancerul afectează mii de persoane numai la nivelul judeţului nostru. Boala canceroasă apare ca urmare a diviziunii necontrolate a anumitor celule cu caracteristici aparte, determinând astfel apariţia unei mase tumorale. Aceste celule de la care porneşte diviziunea necontrolată au denumirea de celule primare. Dintre celulele primare ce formează tumora se pot desprinde celule care pot intra în circulaţie însămânţând alte zone şi dând naştere unor tumori secundare, denumite metastaze. Celulele tumorilor metastatice păstrează tipul celulelor primare din tumorile de provenienţă.

Cancerul la sân, cele mai multe cazuri confirmate
De la an la an, numărul cazurilor de cancer creşte într-un mod alarmant. În 2013, la nivelul judeţului nostru, au fost diagnosticate cu cancer 876 persoane. Cele mai frecvente tipuri de cancer sunt cele de sân, col uterin sau cancer bronhopulmonar. „Pe parcursul anului 2013 au fost diagnosticate cu cancer 876 de persoane. Dintre acestea, 82 de persoane au fost diagnosticate cu cancer la sân, 50 cu cancer de col uterin. În total, la nivelul judeţului nostru au rămas în evidenţă 6.442 de bolnavi de cancer”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.
Cancerul mamar este o afecţiune în care celulele care alcătuiesc sânii încep să crească anormal într-o manieră necontrolată.
Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer la femei.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here