Peste o mie de exerciţii de alarmare în Gorj

351

Anul trecut, pe raza judeţului Gorj s-au desfăşurat 23 de exerciţii de alarmare publică; tot în cursul anului trecut, pe raza judeţului au fost organizate peste o mie de exerciţii de alarmare în caz de incendiu sau în situaţii de protecţie civilă.

În cursul anului 2013, activitatea de pregătire a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă a constat în cursuri organizate de Centrul Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă – Ciolpani şi Centrul Zonal de Pregătire pentru Protecţie Civilă din Craiova, precum şi în convocări, instructaje, aplicaţii, exerciţii şi concursuri organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. Astfel, în anul 2013, la nivelul judeţului Gorj au fost organizate şi desfăşurate 23 de exerciţii de alarmare publică, 12 convocări şi instructaje de pregătire cu persoanele cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului, 956 de exerciţii de alarmare în caz de incendiu, 243 de exerciţii de alarmare în situaţii de protecţie civilă şi şapte exerciţii de testare a planurilor de urgenţă externă la operatorii economici ale căror activităţi prezintă pericole de accidente majore.
Tot anul trecut, au mai fost organizate şi două concursuri pentru pregătirea preşcolarilor şi elevilor, precum şi concursurile profesionale ale serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă.
Tot pe parcursul anului 2013 s-au desfăşurat şi 82 de exerciţii şi aplicaţii cu serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Picture 326Prezenţă de 70% la cursurile de pregătire
Potrivit unui raport al ISU Gorj, prezenţa personalului planificat la cursuri la cele două centre de pregătire în 2013 a fost de 70%, în timp ce procentul de participare la Centrul Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă – Ciolpani a fost de 60%, iar la Centrul Zonal de Pregătire pentru Protecţie Civilă din Craiova a fost de 80%. „Persoanele ce au absentat nemotivat la cursuri au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor legale în vigoare”, se mai menţionează în raportul respectiv.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here