Peste o mie de contestații la Bacalaureat

377

După afișarea primelor rezultate la examenul de Bacalaureat 2017, nemulțumirile nu au întârziat să apară. 1043 din cei 3210 candidați au formulat contestații, urmând ca pe 10 iulie să fie anunțate notele finale. Pentru a fi declarat ”promovat”, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, toate probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea și să obţină media 6 cel puţin, la probele scrise. Examenul s-a desfășurat în zece centre din județul Gorj: Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Liceul Teoretic Novaci, Colegiul Tehnic Nr.2 Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic “Ion Mincu”, Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic “Henri Coandă”, Colegiul Național “Spiru Haret” și Liceul Tehnologic Turceni. “Elevii din județul Gorj au depus 1043 de contestații, 423 la limba română, pentru proba scrisă în specializare, în profil, 319 și pentru cea de-a treia probă scrisă 301. De acestea nu ne ocupăm noi, vor fi duse în alt centru decât cel inițial. De asemenea, în județul Gorj am fost desemnați centru regional de rezolvare a unor contestații, altele decât din județul în care am corectat inițial și așteptăm peste 1.600 de lucrări, provenind din două județe”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar. În județul Gorj, promovabilitatea în prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este, înainte de contestații, 58.85%. Gorjeanul a realizat topul celor mai bune licee, luând în considerare notele la Bacalaureat. Pe primul loc se află Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, cu un procent de promovabilitate de 98,75 %, din cei 240 de candidați prezenți, trei fiind respinși. Urmează Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, unde procentul este 98,43 %, din 255 de elevi, patru fiind respinși și Colegiul Național “Spiru Haret”, cu 97,05%. Din 237 de candidați prezenți, șapte au fost respinși.

O singură elevă de 10
O singură elevă a reușit să obțină 10 pe linie, la examenul de bacalaureat 2017. Raluca Petruța Dogaru a absolvit Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, din Târgu-Jiu și, deși a încheiat clasa a XII-a cu media 10, susține că rezultatul testului de maturitate a fost o surpriză. “Sincer, nu mă așteptam. Mă gândeam că voi lua o notă mare, știam că făcusem, dar e greu totuși să iei 10 la toate. Chiar nu mă așteptam. A fost o muncă susținută, nu am lucrat niciodată extrem de mult. Am lucrat constant și mereu am încercat să învăț la toate, la materiile importante. Din clasa a IX-a, de când am intrat la liceu, am învățat mereu, pentru că nu cred că poți să ai rezultate extraordinare, dacă te apuci, doar la sfârșit, în clasa a XII-a. Eu am vrut medie bună. Nu aveam pretenții neapărat să iau media aceasta”, a declarat Raluca Dogaru. Mama sa lucrează la spital ca asistentă, iar tatăl este inginer la Complexul Energetic Oltenia. Tânăra din Bumbești-Pițic a locuit la Târgu-Jiu, în perioada liceului și susține că părinții au susținut-o permanent. Tânăra de 18 ani vrea să rămână să înveţe și apoi să lucreze în România. Dacă alți absolvenți de liceu au anunțat că vor pleca la studii peste hotare, Raluca spune că familia și prietenii o fac să se simtă legată de România. “În străinătate doar câștigi bani mai mulți, împlinirea sufletească nu cred că o ai dacă pleci din România”, a mai spus Raluca Dogaru.
După ce a urmat Profilul Matematică-Informatică, aceasta vrea să se înscrie la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here