Peste media pe ţară, Gorjul are 32.430 de carduri de sănătate activate

317

Utilizarea cardului reprezintă dovada că asiguratul a fost prezent la furnizorul de servicii medicale.  În acest fel se validează serviciul de care a beneficiat, în vederea decontării din fondul de asigurări sociale de sănătate.
Cardul naţional de sănătate este utilizat începând din luna februarie, următoarele luni fiind de probă, iar din aprilie devenind obligatoriu. Până la această oră, la nivelul judeţului Gorj au fost activate peste trizeci de mii de carduri. „Sunt activate 32.430 carduri de sănătate, ceea ce situează judeţul nostru peste media pe ţară”, a confirmat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Aproximativ 3.000 de carduri  distribuite de CJAS
Gorjenii care încă nu au intrat în posesia acestora sunt aşteptaţi la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj pentru a le ridica. Până în prezent au fost ridicate de la CJAS aproximativ 3.000 de carduri, din cele în jur de 10.000 care au fost returnate de Poşta Română. „Din cele aproximativ zece mii de carduri care s-au întors la noi după finalizarea procesului de distribuţie derulat de Poşta Română, aproximativ trei mii au fost ridicate de titulari”, a precizat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Cardul naţional de asigurări de sănătate se eliberează titularului în baza actului de identitate şi a semnăturii acestuia sau reprezentantului legal al acestor persoane în baza actului de identitate şi declaraţiei pe propria răspundere. Eliberarea cardului se face la sediul CJAS Gorj, strada Prahova nr. 5, Târgu-Jiu, de luni până joi, în intervalul orar 08:30 – 14:00. Ridicarea cardului naţional de sănătate de la sediul CJAS Gorj se va face până la data comunicării obligativităţii utilizării cardului naţional de asigurări de sănătate. Lista asiguraţilor ale căror carduri au fost returnate de Poşta Română este publicată pe site-ul www.cnas.ro/casgorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here