Peste două sute de copii beneficiază de lapte praf

324

În această lună, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj distribuie lapte praf gratuit unui număr de 206 bebeluşi. Cei mai mulţi beneficiari sunt în: Târgu-Jiu, Motru, Turceni, Rovinari, Târgu-Cărbuneşti şi Plopşoru.

Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună. Legislaţia actuală prevede că, hrana este distribuită gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, beneficiază de lapte praf copiii ai căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

206 beneficiari, în februarie
DSP are suficiente cutii cu lapte praf pentru a acoperi solicitările de la primării. În această lună, în județul nostru sunt 206 beneficiari.
„Pentru luna ianuarie am avut 204 beneficiari, în februarie 200, iar în martie 206, la fel ca și în aprilie. Avem 27 beneficiari la Târgu-Jiu, 24 la Rovinari, 29 la Motru, 12 la Târgu-Cărbunești și 14 la Plopșoru”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit în luna iulie a anului trecut 3.400 de cutii de lapte praf, iar pe 12 octombrie au intrat în stocul DSP încă 4.450.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here