Peste 97% din locuinţele din Gorj, recenzate

112

4În perioada 20-30 octombrie, peste 330.000 de gorjeni au fost recenzaţi. De asemenea, recenzorii au trecut pragul a aproximativ 151.000 de locuinţe, procentul de recenzare fiind de 97,30%. Cu o zi înaintea încheierii recensământului, în 23 de localităţi din judeţul nostru recensământul a ajuns la final.

Judeţul Gorj se afla ieri pe locul 6 în topul judeţelor fruntaşe la recensământ, procentul de recenzare fiind de 97,39%. Astfel, până la sfârşitul zilei de 30 octombrie, au fost recenzate 151.261 de locuinţe şi 330.452 de locuitori. Pentru 23 de localităţi din judeţ, recensământul s-a încheiat duminică. Este vorba de Ţicleni, Tismana, Alimpeşti, Brăneşti, Bustuchin, Căpreni, Crasna, Dănciuleşti, Godineşti, Hurezani, Licurici, Logreşti, Negomir, Prigoria, Runcu, Săcelu, Samarineşti, Săuleşti, Schela, Slivileşti, Stejari, Stoina şi Vladimir. Pe ultimul loc în topul localităţilor recenzate de pe raza judeţului nostru este comuna Stăneşti, unde doar 86,70 de locuinţe au fost verificate până duminică. Potrivit şefului Direcţiei Judeţene de Statistică, Gheorghe Popescu, recensământul s-a desfăşurat fără probleme în Gorj, nefiind aplicată nici o sancţiune: „Pe tot parcursul acestei activităţi noi am evitat sancţionarea contravenţională, cu riscul de a supune la un efort suplimentar şi stresant recenzorii. Populaţia a dat dovadă de spirit civic în ceea priveşte furnizarea tuturor datelor şi informaţiilor, inclusiv în problema CNP-ului”, a declarat Gheorghe Popescu.

Peste 18 milioane de români, recenzaţi

Cu o zi înainte de data încheierii recensământului, la nivel naţional au fost recenzate 7.960.983 de locuinţe, respectiv 94,49 la sută din totalul estimat. În perioada 20-30 octombrie au fost înregistrate 18.710.326 de persoane, număr care include persoanele prezente, temporar absente sau plecate pentru o perioadă îndelungată din gospodăria din care fac parte.

Luni, ultima zi a recensământului

Ultima zi a recensământului, desfăşurat în perioada 20-31 octombrie, a fost dedicată rezolvării problemelor celor care nu au fost găsiţi la domiciliu. Astfel, ieri a fost ultima zi în care recenzorii au mers pe teren, unii pentru completarea restului de chestionare, alţii doar pentru a solicita din nou codul numeric personal. Procesul de recenzare s-a încheiat oficial luni, la ora 24:00, însă Institutul Naţional de Statistică poate să ceară Guvernului continuarea recensământului alte câteva zile pentru ca populaţia să fie acoperită, dacă observă că procentul populaţiei nu este aproape de 100%.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here