Peste 8000 de persoane, prezente la show-ul aviatic de la Stănești

1284

Peste 8000 de persoane vaccinate sau cu test PCR și alte câteva sute care au privind de la distanță evenimentul, s-au adunat în apropiere de Târgu Jiu, la Stănești, și au admirat aeronavele Armatei Române, care au zburat la joasă înălțime. Baloanele cu aer cald au făcut și ele parte din eveniment și au stârnit interesul participanților.
Întreg spectacolul de pe cer a fost dedicat lui Vasile Craiu, maestru al aviației românești în timpul Primului Război Mondial, de la moartea căruia s-au împlinit 103 ani în această săptămână. Organizatorii au folosit un câmp care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit aerodrom.
De altfel, programul Gorj Aero Show, programat pentru sâmbătă, 28 august, a fost schimbat, din cauza condițiilor anunțate.
Spre surprinderea celor prezenți, la Stănești au aterizat două aeronave BN-2 ale Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațial (INCAS), care au venit cu pasageri din București.
Simbolic, aceasta este prima cursă București-Târgu Jiu, pe Aerodromul Stănești.
Aeronave MiG-21 LanceR, elicoptere IAR-330 ori Șoim IAR-99, dar și avioane ale Aeroclubului României au evoluat deasupra aerodromului. Spectatorii au asistat la show, au putut vedea expoziții în corturile special amenajate, au putut urca în balonul cu aer cald ori în avion.
Pe fostul aerodrom a fost delimitată și o zonă cu mâncare și răcoritoare, iar atmosfera pe parcursul zilei a fost întreținută de DJ Alin Prandea și Mara Konci. În program a fost prinsă și trupa locală NOVUS, urmată de EMAA, de la ora 20:30. Ultimii care au urcat pe scenă au fost cei de la The Motans. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii.

Sponsori: Toyota, OMV Petrom, YMY, Shopping City Târgu Jiu, Decathlon, Societatea RADIOCOM, Pensiunea Conacul Olarilor și Banca Transilvania.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here