Peste 800 de gorjeni vor să devină polițiști! Astăzi este ultima zi de înscrieri

356

Peste 800 de persoane au trecut pragul sediului IPJ Gorj, pentru a se înscrie la sesiunea de admitere în şcolile de agenţi, organizată de Ministerul Afacerilor Interne, în premieră, pentru diminuarea deficitului de personal. Alte câteva sute de tineri au optat pentru școlile de subofițeri, pentru Jandarmerie și ISU. Astăzi, este ultima zi în care cei interesați își pot depune dosarul.
”În perioada 13-21 ianuarie 2018 va avea loc un examen de admitere. În ceea ce privește numărul locurilor aprobate la școlile postliceale ale MAI sunt 1300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina, din care 16 pentru rromi și 10 pentru alte minorități, 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca, din care șase sunt locuri speciale pentru rromi și trei pentru minorități, 200 de locuri la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Avram Iancu, Oradea, din care cinci pentru rromi și trei pentru alte minorități. Cererile de înscriere a candidaților pentru concursul de admitere se vor primi până la data de 5.12.2017, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj”, a declarat, recent, Decebal Drăghiea, șeful IPJ Gorj.
Deficitul de personal la nivelul instituției este de aproximativ 20 la sută, gradul de ocupare fiind de 88% pentru agenți și 78% pentru ofițeri.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat și câteva modificări pentru concursul de admitere, care va avea loc în ianuarie 2018. ”La data de 22 noiembrie, în Monitorul Oficial nr.17, a fost publicat OMAI nr.144, cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru cei recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.
Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde.
Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime. În aceste condiții parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat.
Până la acest moment, la Inspectoratul de Poliție Județean Gorj s-au înscris peste 800 de candidați, în vederea participării la sesiunea de admitere la școlile de poliție, organizată în luna ianuarie 2018.
Reamintim că, cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere se vor primi până la data de 05.12.2017, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Înscrierea candidaților se face personal pe baza cărții de identitate”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here