Peste 800 de gorjeni au luat cu asalt Bursa generală a locurilor de muncă

366

70 de angajatori din județul Gorj și nu numai au fost prezenți, vineri, 20 aprilie, la evenimentul Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, la sediul din Debarcader al Universității ”Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu.

Evenimentul a devenit o tradiție, iar numărul de șomeri prezenți, vineri, la bursă a fost unul impresionant, de circa 820 de persoane. Atât pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă, dar și pentru cei care își doresc schimbarea jobului actual, angajatorii au venit cu o ofertă bogată de locuri de muncă, de aproximativ 1.100 de posturi vacante în diverse domenii. ”Avem 1.106 locuri de muncă vacante, din care 67 sunt pentru cei cu studii superioare. Participarea oamenilpr a fost numeroasă în acest an, oferta fiind una pe măsură, astfel că sperăm că vom satisface toate categoriile de șomeri. Noi chiar i-am anunțat și pe șomerii care au venit la viză să se prezinte la acest eveniment”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.

Dintre meseriile solicitate de către angajatorii care au fost prezenţi la această bursă menţionăm: zidar, lăcătuș mecanic, operator, sudor, dulgher, electrician, manipulant marfă, agent asigurări, zugrav, croitor, fierar betonist, mecanic, confecționer, șofer, lucrător gestionar, bucătar, instalator, faianțar, tehnician, frezor, ospătar, paznic, agent asigurare, tinichigiu, macaragiu, strungar, maistru, montator, agent vânzări, contabil, ajutor bucătar, ajutor fochist, deservent utilaje, facturist, geamgiu, grădinar, gestionar, mașinist, motostivuitorist, mozaicar, parchetar, rabotor mortezor universal, spălător vehicule, tâmplar, tractorist, tratamentist, vânzător, vopsitor, vulcanizator și muncitor necalificat, iar pentru persoanele cu studii superioare au fost posturi de analist cumpărări / consultant furnizori, consilier vânzări, controlor calitate, consultant credit, consultant financiar, inginer constructor, economist în economie generală, inginer căi ferate, drumuri și poduri, inginer chimist, inginer de software, programator, inginer în industria alimentară, inginer electromecanic, inginer electronist, inginer producție, inginer mecanic, proiectant inginer mecanic, analist.

La finalul Bursei generale a locurilor de muncă, un număr de 48 de persoane au fost angajate pe loc, iar 435 au fost selectate în vederea desfășurării unor probe de lucru ori a unor interviuri în vederea încadrării.

La evenimentul de vineri, organizat de AJOFM Gorj, au fost prezente și 12 persoane private de libertate care execută pedepse privative de libertate în regim deschis şi semideschis în cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu. Deținuții selecționați în vederea participării la această activitate au domiciliul pe raza județului Gorj, se află în ultima parte a traseului execuțional și manifestă o atitudine pozitivă în ceea ce privește munca. Cu această ocazie, persoanele participante au avut ocazia să interacţioneze cu angajatorii, să prospecteze piaţa locurilor de muncă şi să identifice oportunităţi de angajare după eliberare. Activitatea se înscrie în seria de activităţi destinate îmbunătăţirii şanselor de reintegrare în societate a persoanelor private de libertate, exersării de către persoanele deţinute în penitenciar a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală, precum şi conștientizării societăţii civile cu privire la faptul că persoanele aflate în detenţie sunt parte componentă activă a societăţii.
Izabella Molnar

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here