Peste 800 de afecţiuni respiratorii, în Gorj

164

DSP facuta de MariaStatistic vorbind, deşi suntem în plină primăvară, gorjenii continuă să fie afectaţi de viroze şi pneumonii. Astfel, în săptămâna 17 a acestui an, adică ultima săptămână a lunii aprilie, la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate 492 de cazuri de viroze şi 331 de pneumonii.

De regulă, în această perioadă a anului medicii se confruntă cu cazuri de alergii, specifice sezonului în care ne aflăm. Totuşi, din cauza fluctuaţiilor de temperatură şi precipitaţiilor, sute de gorjeni s-au îmbolnăvit de viroze sau pneumonii. „Vremea încă ne creează probleme. Temperaturile sunt încă mici şi mai sunt şi precipitaţiile, care ne predispun la îmbolnăvire. Acesta este motivul pentru care încă mai sunt mulţi gorjeni cu viroze şi pneumonii”, a precizat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Un număr de 492 de gorjeni cu viroze

259759-pacienti_uitatiÎn ultima săptămână a lunii aprilie, conform cifrelor oferite în urma analizei cazurilor monitorizate de specialişti, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 492 de cazuri de viroze. Aşa cum era de aşteptat, cei mai sensibili s-au dovedit a fi copiii. La categoria 0-4 ani au fost 135 de cazuri şi 45 de internări, iar 5-14 ani, 138 de îmbolnăviri şi 21 de internări.

Zeci de cazuri de viroze au fost înregistrate şi la celelalte categorii de vârstă, însă numărul acestora a fost în scădere, invers proporţional cu vârsta.

Peste 300 de pneumonii

Şi la capitolul pneumonii s-au înregistrat destul de multe cazuri de îmbolnăvire. Astfel, 331 de gorjeni au ajuns la medic, fiind diagnosticaţi cu pneumonie. Peste o sută dintre aceste cazuri au fost la copii; la categoria de vârstă 0-4 ani s-au înregistrat 71 de îmbolnăviri şi 32 de internări, la 5-14 ani fiind 57 de cazuri, dintre care 14 au necesitat internare.

În continuare, specialiştii se aşteaptă să apară noi cazuri de viroze şi pneumonii, cu atât mai mult cu cât vremea încă ne dă bătăi de cap şi riscul de îmbolnăvire continuă să fie crescut.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here