Peste 80 de sesizări penale, după inspecţia fiscală a DGFP Gorj

187

În vederea verificării modului de evidenţiere, calculare şi plată a obligaţiilor fiscale datorate de către contribuabili, precum şi în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală, în perioada ianuarie-iunie 2012, structurile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, au efectuat acţiuni de inspecţie fiscală la un număr de 1.091 contribuabili.

Misiunea standard a DGFP Gorj o reprezintă colectarea eficientă a veniturilor la bugetul general consolidat al statului. Ca urmare a activităţii desfăşurate în perioada de referinţă, au fost atrase la bugetul general consolidat al statului sume suplimentare în valoare totală de 22.395.263 lei. De asemenea, pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 492.650 lei şi au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor 83 sesizări penale pentru un prejudiciu de 18.330.483 lei. „În ceea ce priveşte domeniile de activitate, care deţin pondere semnificativă în total, amintim că cele mai mari deficienţe au fost constatate în cazul următoarelor domenii: intermedieri în comerţul cu produse diverse; comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun; construcţii; transporturi, exploatarea lemnului”, a declarat, Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al DGFP Gorj.

În primele 10 locuri
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj s-a situat între primele zece judeţe, care au realizat şi depăşit planul, în ceea ce priveşte veniturile încasate la bugetul general consolidat al statului, pe semestrul I al anului 2012. Venituri totale încasate la bugetul general consolidat al statului pe semestrul I al anului 2012 este în valoare de 378.025.217 lei. Din care venituri încasate la bugetul de stat în valoare de 170.437.730 lei; venituri încasate la bugetul asigurărilor sociale de stat suma de135.323.352 lei ; venituri încasate la bugetul asigurărilor de sănătate în cuantum de 67.708.383 lei; venituri încasate la bugetul asigurărilor pentru şomaj în valoare de 4.555.752 lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here