Peste 80 de bebeluşi primesc lapte praf, în noiembrie

86

lapte-prafDistribuirea laptelui praf pentru această lună a început. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj dispune de suficiente doze. În total, 83 de bebeluşi beneficiază de lapte praf gratuit, în noiembrie.

Fiecare bebeluş beneficiază lunar de câte opt cutii de lapte praf, pe care le primeşte gratuit. Pentru a acoperi solicitările din această lună este nevoie de 664 de cutii. „Distribuirea laptelui pentru luna noiembrie a început. Deja unele primării au venit să-şi ridice dozele. În această lună avem un total beneficiari de 83, total cutii de dat – 664. Cei mai mulţi beneficiari sunt la Rovinari – 14 copii, Motru – 10 bebeluşi, Târgu-Cărbuneşti – 18, Târgu-Jiu – 11”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Luna trecută au fost 78 de beneficiari. La ora actuală, DSP Gorj are suficiente doze pentru a acoperi toate solicitările.

Criterii de acordare a laptelui praf gratuit

În conformitate cu noile hotărâri ale factorilor decizionali de la nivelul Ministerului Sănătăţii, în acest an, s-a stabilit ca laptele praf să fie distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here