Peste 7200 de gorjeni, în legalitate pentru Noul Cod Rutier

98

Vineri, 18 ianuarie 2013, a fost ultima zi în care permisele s-au preschimbat după vechea legislaţie care nu presupune prezentarea unei fişe medicale. De înţeles că gorjenii au stat la nişte cozi interminabile în dorinţa de a obţine permisele de conducere în această condiţie. 7.250 de gorjeni şi-au schimbat permisele în aceste zile, angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj, reuşind eroic să facă faţă volumului mare de cereri.

Reprezentanţii SPCRPCIV Gorj aduc la cunoştinţă gorjenilor modificările Codului Rutier din 19 ianuarie 2013: mopediştii vor trebui să posede carnet dacă vor să se mai urce pe vehiculele cu două roţi sau ATV-uri şi îl vor obţine doar dacă au 16 ani împliniţi, permisul care va avea un nou model va conţine şi informaţii cu privire la restricţiile pe care titularul le are la condus. De asemenea permisul de categoria C pentru camioane, tiruri şi autobuze va putea fi obţinut de acum la 21 de ani, în loc de 19, bicicliştii vor putea fi amendaţi de acum, în baza codului modificat, dacă sunt prinşi rulând în afara pistelor special amenajate, acolo unde există.
Noile carnete de şofer vor fi valabile zece ani de la emitere în cazul şoferilor amatori şi cinci ani pentru şoferii profesionişti. Singurul lucru care rămâne deocamdată neschimbat este costul eliberării noului permis, respectiv 68 de lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here