Peste 70 de bolnavi psihic, trataţi la Turceni

409

La ora actuală, la Spitalul Orăşenesc Turceni sunt internaţi 71 de pacienţi la Psihiatrie.  Dragoş Haţegan, managerul unităţii, spune că aceşti pacienţi beneficiază de condiţii de spitalizare optime, având căldură în saloane, beneficiind de tratamente specifice şi de hrană de calitate.

Spitalul Orăşenesc Turceni este unitatea medicală gorjeană unde se tratează bolnavii psihic cronici. Potrivit statisticilor, în Gorj există peste opt mii de bolnavi psihic, în jur de o sută dintre ei fiind periculoşi. Dincolo de statistici, realitatea este cu atât mai cruntă cu cât mulţi dintre aceşti bolnavi nu au nici asigurări medicale, costurile lor fiind suportate în integralitate de spitalul unde sunt internaţi. Chiar şi aşa, la Turceni, bolnavii psihic sunt trataţi regeşte. „Avem 71 de pacienţi, acum, la Psihiatrie. Le-am dat căldură, au şi medicamente şi hrană. Le asigurăm condiţii optime de spitalizare, chiar dacă ne este destul de greu”, a menţionat Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Stresul ne îmbolnăveşte
Principalul factor al înmulţirii numărului bolnavilor psihic este stresul. „Stresul, problemele zilnice fac să apară astfel de probleme. Este bine ca oamenii să se adreseze specialistului dacă apar tulburări de comportament pe care le poate vedea bolnavul, dar şi cei din jurul lor dacă observă că nu se mai comportă aşa cum trebuie şi se manifestă diferit”, explică Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Conform statisticilor DSP Gorj, la finele anului 2013, în judeţul nostru erau 87 de bolnavi psihic periculoşi; 22 dintre aceştia au peste 65 de ani. Cu toţii se află sub tratament. La ora actuală, avem 88 de bolnavi periculoşi. Din nefericire, acestea sunt doar datele prinse în statistici, în realitate, însă, numărul  persoanelor cu probleme psihice este, cu siguranţă, mai mare
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here