Peste 7 tone de cărbune, confiscate de poliţişti

180

transport ilegal carbunePoliţiştii gorjeni au confiscat miercuri aproape 8 tone de cărbune, o parte din acesta fiind furat de la o mină ce aparţine Exploatării Miniere Dragoteşti. Autorii furtului, doi bărbaţi din comuna Mătăsari, s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În după-amiaza zilei de miercuri, în jurul orelor 14:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Teleşti, aflându-se în patrulare pe raza satului Băleşti, au constatat că în apropierea unui case se descărca un transport de cărbune dintr-o autoutilitară. Oamenii legii l-au luat la întrebări pe proprietarul imobilului, descoperind astfel că cele 5 tone de cărbune fuseseră furate chiar în acea dimineaţă de la o mină ce aparţine Exploatării Miniere Dragoteşti. „Din primele investigaţii, poliţiştii au constatat că acea cantitate de cărbune, aproximativ 5 tone, a fost sustrasă de către C.A. şi R.C., din comuna Mătăsari, în dimineaţa zilei de 09 noiembrie, de la o mină ce aparţine Exploatării Miniere Dragoteşti. Cantitatea de cărbune a fost restituită unităţii prejudiciate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a anunţat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Transportator de cărbune, amendat

În aceeaşi zi, în timp ce acţionau pe DJ 673 Turceni, pentru prevenirea şi descurajarea nerespectării normale legale care reglementează transportul public de mărfuri şi material lemnos, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Turceni au oprit pentru verificări o autoutilitară, la volanul căreia a fost identificat T.S., de 34 ani, din comuna Bîlteni. Acesta transporta aproape 6 tone de cărbune, însă nu avea aviz de însoţire decât pentru 3 tone de cărbune. „Având suspiciuni cu privire la cantitatea reală de cărbune transportată, s-a procedat la cântărirea mărfii. Cu această ocazie, s-a constatat că T.S. transporta cantitatea de 5,8 tone cărbune. Poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei”, a declarat Daniel Tică. Cele 2,8 tone de cărbune, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată, au fost indisponibilizate în vederea confiscării şi lăsate în custodia unei societăţi comerciale.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here