Peste 6000 de împrumuturi la CARP

125

CASA AJUTOR PENSIONARI insMii de vârstnici din judeţul Gorj au apelat în cursul acestui an la ajutorul oferit de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP). Majoritatea pensionarilor se împrumută pentru a avea bani de medicamente, îngrijiri medicale sau pur şi simplu pentru a-şi putea plăti facturile.

Zeci de pensionari din judeţul Gorj fac împrumuturi săptămânal la Casa de Ajutor Reciproc. În cursul acestui an, peste 6000 de pensionari au solicitat sprijinul CARP, numărul acestora fiind mult mai mare decât cel înregistrat în 2010: „Până în data de 19 decembrie am dat 6100 de împrumuturi, valoarea totală a creditelor fiind de 11.100.000 lei. Nu există o creştere semnificativă având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, dar luând în considerare numărul de împrumuturi de anul trecut, de cereri aprobate şi plătite, acest număr este mult mai mare. Anul trecut am avut un număr de 5653 de împrumuturi în valoare de 9 680 000 lei”, a precizat Iulia Cioplea, contabil şef CARP Târgu Jiu.

Cabinetele de oftalmologie şi stomatologie, la mare căutare

Un ajutor pentru pensionarii din Târgu-Jiu îl reprezintă şi cele două cabinete de oftalmologie şi de stomatologie unde pot beneficia de diverse servicii gratuit sau la preţuri mai mici decât cele practicate în mod normal. „La cabinetul de stomatologie, membrii CARP au dreptul la o extracţie sau o carie, respectiv plombă gratuită lunar iar la cabinetul de optică, stabilirea dioptriilor cu dioptronul este gratuită. De asemenea, reparaţiile la ochelari sunt gratuite iar cei care solicită ochelari noi, îi pot obţine la preţuri mult mai mici decât pe piaţă, respectiv 35 lei la ochelarii cu ramă de plastic şi 60 lei la ochelarii cu ramă de metal. Deşi acest lucru se întâmplă de foarte puţin timp, cererea este foarte mare, vin foarte mulţi pensionari” a explicat Iulia Cioplea. În prezent, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor sunt înregistraţi peste 15.000 de membri, numai în cursul acestui an înscriindu-se 1370 de persoane.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here