Peste 600 de gorjeni vor să devină polițiști! 200 aleg Jandarmeria și ISU

431

Pentru diminuarea deficitului de personal, Ministerul Afacerilor Interne organizează, în premieră, în luna ianuarie 2018, o sesiune de admitere în şcolile de agenţi şi subofiţeri. Numărul gorjenilor care s-au înscris la concurs a crescut considerabil, în ultima săptămână. Cei mai mulți vor să devină polițiști. Până în prezent, peste 600 de persoane au trecut pragul sediului IPJ Gorj, pentru a-și depune dosarul. Alți 160 de tineri au optat pentru Jandarmeria Gorj, în timp ce 54 de bărbați au ales Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj. ”Deficitul de personal, existent în prezent la nivelul MAI, a făcut ca principala măsură să fie creșterea cifrei de școlarizare în instituțiile de învățământ postliceal. Facem un apel față de toți cei interesați de o carieră în Ministerul Afacerilor Interne să se înscrie la concurs pe locurile puse la dispoziție, de fiecare dintre școlile de agenți și subofițeri ale MAI. În acest context, în perioada 13-21 ianuarie 2018 va avea loc un examen de admitere. În ceea ce privește numărul locurilor aprobate la școlile postliceale ale MAI sunt 1300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina, din care 16 pentru rromi și 10 pentru alte minorități, 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca, din care șase sunt locuri speciale pentru rromi și trei pentru minorități, 200 de locuri la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Avram Iancu, Oradea, din care cinci pentru rromi și trei pentru alte minorități. Cererile de înscriere a candidaților pentru concursul de admitere se vor primi până la data de 5.12.2017, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj”, a declarat, recent, Decebal Drăghiea, șeful IPJ Gorj, care a mai precizat că deficitul de personal la nivelul instituției este de aproximativ 20 la sută, gradul de ocupare fiind de 88% pentru agenți și 78% pentru ofițeri.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat și câteva modificări pentru concursul de admitere, care va avea loc în ianuarie 2018. ”La data de 22 noiembrie, în Monitorul Oficial nr.17, a fost publicat OMAI nr.144, cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru cei recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.
Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde.
Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime. În aceste condiții parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat.
Până la acest moment, la Inspectoratul de poliție Județean Gorj s-au înscris peste 600 de candidați, în vederea participării la sesiunea de admitere la școlile de poliție, organizată în luna ianuarie 2018.
Reamintim că, cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere se vor primi până la data de 05.12.2017, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Înscrierea candidaților se face personal pe baza cărții de identitate”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
”În cadrul acestei sesiuni de admitere, organizată de către Ministerul de Interne, în luna ianuarie 2018, pentru Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu, Boldești, au fost repartizate un număr de 300 de locuri, dintre care 250 pentru subofițeri de pompieri și Protecție Civilă și 25 de locuri pentru maiștrii militari, exclusiv pentru bărbați. Cei interesați pentru a urma o carieră în această frumoasă meserie, dar extrem de dificilă, de salvator profesionist, trebuie să știe că a fi pompier militar nu reprezintă un simplu loc de muncă. Este locul în care pregătirile profesionale și fizice se fructifică în cea mai nobilă misiune, aceea de a salva vieți și bunuri”, a declarat, la rândul său, Augustin Malacu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.
Ultima admitere la școlile de agenți de poliție a avut loc în luna septembrie a acestui an. Probele de concurs au fost proba medicală, proba fizică și testul scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here