Peste 60 de tone de deşeuri electronice, colectate prin „Patrula de reciclare”

115

64 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost adunate la finalul primei etape a programului educaţional de mediu „Patrula de reciclare”. Mai multe unităţi de învăţământ din mai multe judeţe au fost parteneri în cadrul proiectului printre care şi unităţile de învăţământ din Gorj.

Programul este derulat de RoRec în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene şi autorităţile locale în peste 700 de unităţi de învăţământ din 29 de judeţe. Astfel, în prima etapă a campaniei au fost colectate 64.400 kg de DEEE, cea mai mare cantitate consemnată, până la acest moment, fiind de 7,5 tone şi aparţinând unei şcoli din judeţul Olt. Proiectul ajută elevii să înţeleagă unele dintre cauzele poluării mediului, să conştientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi şi să devină ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunităţile lor.
Potrivit sursei citate, de la începutul anului, patrulele de reciclare au desfăşurat activităţi precum campanii stradale şi online, expoziţii şi evenimente, pentru a atrage atenţia şi a face publicul să devină mai conştient de importanţa colectării selective a DEEE.
Fiecare agent al patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kg DEEE până la 15 mai 2013, obiectiv impus la nivelul Uniunii Europene.
RoRec este o organizaţie non-profit, formată din 11 dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Compania preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării DEEE, asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here