Peste 60 de medici și 80 de asistenți, la Simpozionul „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi”

428

Spitalul Orășenesc Novaci este gazda Simpozionului „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi”. Manifestarea se află la prima ediție și este creditată EMC. Peste 60 de medici și 80 de asistenți au participat la lucrările simpozionului, unii dintre cei prezenți venind de la sute de kilometri, medicul specialist Bogdan Șorop fiind unul dintre ei, acesta venind de la Timișoara.

Zilele Spitalului Orășenesc Novaci se marchează, în premieră, în acest an. Conducerea unității a făcut demersurile necesare pentru a organiza un simpozion medical. Astfel, în perioada 24 – 25 februarie are simpozion novaci (2)loc prima ediție a Simpozionului medical „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi”. Manifestarea este creditată, medicii participanți obținând nouă credite EMC, iar asistenții 12.
În prima zi a simpozionului a fost prezent la Spitalul Orășenesc Novaci medicul ginecolog Bogdan Șorop de la Timișoara. Acesta a susținut și prezentări medicale, dar a venit pregătit și pentru intervenții laparoscopice. “La invitația domnului manager Emil Grigore, am venit la prima ediție a simpozionului simpozion novaci (3)susținut cu ocazia Zilelor Spitalului Orășensc Novaci și îi mulțumesc pentru invitația făcută. Mă aflu aici pentru a realiza intervenții chirurgicale laparoscopice minim-invazive, care sunt o provocare atât pentru mine, cât și pentru colegii mei tineri veniți în acest spital. M-am revăzut aici cu foști colegi de-ai mei din facultate, tineri chirurgi; împreună dorim să promovăm acest tip de intervenție și în acest spital”, a declarat dr. Bogdan Șorop, medic specialist Obstetrică-Ginecologie.

Tradiția va continua
Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci își dorește ca simpozionul, care se află la prima simpozion novaci (4)ediție, să devină o tradiție. “Este prima ediție a acestui eveniment și sper să continuăm tradiția de a promova astfel de practici medicale și în spitalele mici. Trebuie să demonstrăm că știm și noi să ne unim forțele astfel încât să oferim servicii de calitate tuturor cetățenilor. Îmi doresc să continue această simpozion novaci (5)tradiție și în anii care vor urma, chiar și după plecarea mea”, a mărturisit Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.
Simpozionul „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi” este organizat în colaborare cu Colegiul Medicilor Gorj şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Gorj.
simpozion novaci (6)Pe lângă prezentările științifice, au fost pregătite și prezentări practice, exerciții de elongație, spirometrii zile spital Novaci (4)gratuite, dar și o masă rotundă cu personalul din Secţia Recuperare a Spitalului Orăşenesc Horezu – schimb informaţional de experienţă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here