Peste 60 de copii instituționalizați în centrele DGASPC Gorj au plecat în tabără la Praid

453

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a reușit să le facă o bucurie copiilor instituționalizați. Peste 60 de minori de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu-Jiu și casele de tip familial Scoarța și Răchiți se află, în această perioadă, în tabără la Praid.

Vacanța de vară este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Copiii se bucură de sejururi la mare sau la munte împreună cu familiile lor sau cu prietenii. Există, din păcate, și copii care nu se pot bucura de aerul proaspăt de munte sau de briza mării. Pentru minorii instituționalizați, bucuria unei vacanțe reușite este asigurată de către cei care conduc centrele în care ei își petrec timpul. Astfel, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a reușit să organizeze o tabără la munte. Peste 60 de minori de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu-Jiu și casele de tip familial Scoarța și Răchiți se află, în această perioadă, în tabără la Praid. Este al doilea an consecutiv în care copiii au plecat la munte. Ei sunt însoțiți de 14 angajați ai DGASPC Gorj, întrucât unii dintre micuți sunt dependenți de scaune cu rotile. Fiind vorba despre tineri cu dizabilități s-a optat pentru o tabără la munte în locul uneia la mare. Cu toate acestea, copiii s-au bucurat și de plăcerea înotului, locația unde sunt cazați dispunând și de piscină.
Tabăra se desfășoară în perioada 24-30 iulie, iar tinerii se bucură din plin de timpul petrecut la Praid. Ei participă la diverse activități educativ-recreative și vor beneficia și de mici excursii în zonă. Reprezenții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj spun că este un efort fantastic, dar se merită, pentru că fericirea se citește pe chipurile copiilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here