Peste 6.000 de gorjeni şi-au declarat impozitul pe venit

334

Echipele Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj nu au pus pe jar contribuabilii care aveau obligaţia depunerii Formularului 200.

Gorjenii care realizează venituri individual sau într-o formă de asociere aveau obligaţia să depună până la 25 mai, la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj, formularul 200 “Declaraţia privind veniturile realizate din România”. Formularul 200 se depune de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din România, provenind din: activităţi independente; cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendă; activităţi agricole piscicultură, silvicultură pentru care venitul net se stabileşte în sistem real; transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise; jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker; alte surse.
Contribuabilii gorjeni care nu depuneau acest formular până la 25 mai riscau o amendă cuprinsă între 50 şi 500 de lei. Dacă amenda este achitată în 48 de ore, contribuabilul poate plăti doar jumătate din valoarea ei. Din fericire, nu au fost aplicate astfel de sancţiuni la nivelul judeţului nostru. “Până la data de 25 mai 2017, un număr de 6.132 contribuabili au depus Formularul 200, nefiind aplicate sancţiuni pentru nedepunerea la termen a acestui formular”, a declarat şeful AJFP Gorj, Marin Ciumag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here